Hlavní obsah

Brno - Zlín 3:1Kometa ukončila minisérii tří proher a už je čtvrtá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vondráček 1 : 0
31. Krejčík 2 : 0
38. Okál 2 : 1
55. O. Němec 3 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 43. kole extraligy Zlín 3:1 a ukončili sérii tří proher. Brňanům k výhře výrazně pomohl spolehlivým výkonem brankář Marek Čiliak a Kometa se posunula na čtvrté místo tabulky. Naopak Zlín vyšel potřetí za sebou bodově naprázdno a ve vzájemných duelech v základní části extraligy získal jen dva z dvanácti možných bodů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva kapitán Brna Leoš Čermák a Jakub Ferenc ze Zlína.

Článek

Berani ve snaze získat důležité body v boji o postup do play off vsadili od úvodních minut na útočný hokej. Soupeře nepříjemně napadali hned po ztrátě kotouče a Kometa měla s touto taktikou problémy při zakládání protiútoků.

V 8. minutě se po chybné rozehrávce Nahodila na modré čáře dostal k puku zlínský útočník Veselý, jenž ale při sólovém nájezdu nepřekonal Čiliaka. Kometě pomohl k získání náskoku důraz útočníka Malleta, jenž vyhrál souboj se zadáky Matějíčkem a Žižkou o nahozený kotouč v rohu kluziště a z jeho přihrávky Vondráček překonal Kašíka. Po vedoucí brance získali Brňané převahu. Obránce Ondřej Němec nastřelil v 15. minutě tyčku a další šance Erata zlikvidoval pozorný zlínský brankář.

Vysoké tempo ve druhé třetině opadlo, oboustranně zvýšená bojovnost se odrazila v nervozitě, šarvátkách a častých vyloučeních. Kometa zvýšila ve 31. minutě svůj náskok z přesilovky, když po přihrávce Erata překonal Kašíka střelou od modré čáry obránce Krejčík. Také Berani se gólově prosadili v početní převaze, ve 38. minutě dal kontaktní gól po vyšachování domácích obránců Okál.

Ve třetí třetině se Zlín pokoušel o zvrat. Nevyužil ale ani jednu ze tří přesilovek. I když si Berani vypracovali střelecké příležitosti, neporadili si s brankářem Čiliakem. Naopak pět minut před koncem zápasu pečetil výhru Komety Ondřej Němec.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Aukro Berani Zlín 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Vondráček (Mallet), 31. Krejčík (M. Erat, Zaťovič), 55. O. Němec (J. Hruška, Krejčík) - 38. Okál (D. Šťastný, Roberts Bukarts). Rozhodčí: Úlehla, Kubičík - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:9, navíc Roberts Bukarts a Žižka (oba Zlín) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7700 (vyprodáno)
Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Haščák, V. Němec, Vincour - H. Zohorna, Nahodil, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Matějiček - Okál, D. Šťastný, Roberts Bukarts - Ondráček, Fořt, Klhůfek - Kubiš, Fryšara, O. Veselý - Václavek, Popelka, Illo. Trenéři: Robert Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: