Hlavní obsah

Šlágr v nájezdech ovládl Třinec! Plzeň vyhrála na Spartě, mistr padl v Chomutově

Aktualizováno

Pozici vedoucího týmu extraligy potvrdili hokejisté Plzně i ve 44. kole. V libeňské O2 areně vyhráli nad Spartou 4:2 a navýšili náskok na druhý Hradec Králové na třináct bodů. Východočeši totiž padli ve šlágru s Třincem 1:2 po samostatných nájezdech. Zaváhalo i čtvrté Brno. Kometa prohrála s Chomutovem 1:2. V dalších duelech Zlín udolal Jihlavu 2:1, Liberec zvítězil v Mladé Boleslavi 3:0 a Olomouc přehrála Litvínov 4:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost domácích z vyrovnávacího gólu na 1:1.

Článek
Fotogalerie

Souboj druhého Hradce Králové a třetího Třince poznal vítěze až v samostatných nájezdech. V nich uspěli Oceláři, když rozhodující nájezd proměnil v páté sérii Jakub Petružálek. Slezané vyhráli počtvrté v řadě a na dnešního soupeře ztrácí už jen tři body.

Indiáni i počtvrté v letošní sezóně dokázali porazit Spartu. Tentokrát o jejich vítězství rozhodl ve 43. minutě Nick Jones. Západočeši brali čtvrtou výhru v řadě a dál suverénně kralují extralize. Sparta, za kterou hrál poprvé po přesunu ze Slovanu Bratislava Michal Řepík, se propadla na desáté místo, které jako poslední zaručuje účast v předkole play off.

Chomutov potvrdil, že se mu proti Brnu v tomto ročníku daří. Piráti Kometu porazili i ve čtvrtém vzájemném duelu a snížili ztrátu na místa zaručující předkolo play off na tři body.

Zlín proti Jihlavě ukončil sérii tří porážek. Nováček sice vedl zásluhou Petra Straky, který se za Duklu trefil poprvé po výměně z Plzně, ale domácí dokázali díky dvěma přesilovkovým trefám Zdeňka Okála skóre otočit.

Liberci ke třem bodům pomohl velice produktivní výkon v první třetině. Z deseti střel dokázali Bílí Tygři třikrát skórovat a už ve 13. minutě po posledním zásahu vyhnali Brandona Maxwella na střídačku. A i když náhradní gólman Jan Růžička neinkasoval, nedokázali domácí nepříznivé skóre zvrátit. Pátou nulu a druhou v řadě si připsal liberecký brankář Roman Will.

Výsledková krize posledního Litvínova se protáhla o další zápas. Verva prohrála v Olomouci a padla pojedenácté v řadě. Olomouc naopak zastavila sérii tří porážek za sebou a vrátila se do elitní šestky.

44. kolo Tipsport extraligy
Sparta - Plzeň 2:4
Branky: 16. Pech, 33. Klimek - 30. a 60. Mertl, 30. Kracík, 43. Jones
Zlín - Jihlava 2:1
Branky: 10. a 50. Okál - 2. Straka
Chomutov - Brno 2:1
Branky: 21. Smejkal, 26. Vondrka - 39. Vincour
Ml. Boleslav - Liberec 0:3
Branky: 4. Bakoš, 7. Derner, 13. Jelínek
Olomouc - Litvínov 4:2
Branky: 5. Skladaný, 28. Laš, 30. Burian, 58. Herman - 24. Baránek, 49. Růžička
Třinec - Hradec Králové 2:1 po samostatných nájezdech
Branky: 48. Chmielewski, rozh. náj. Petružálek - 33. Graňák
předehráno: Pardubice - Vítkovice 5:3

Reklama