Hlavní obsah

Zlín - Jihlava 2:1Zlín porazil Jihlavu a ukončil sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Straka 0 : 1
10. Okál 1 : 1
49. Okál 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína vyhráli ve 44. kole extraligy nad Jihlavou 2:1 a ukončili tak sérii tří porážek. O oba góly domácích se v postaral v přesilových hrách Zdeněk Okál.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Zlína se radují z vítězství.

Článek

Pro Duklu přitom začal zápas výborně. Po útočném faulu Bukartse hráli hosté přesilovku, kterou po střele Skořepy využil pohotově dorážející Straka.

Následně si ale šance vytvářeli i domácí. Nejdříve Fryšara před prázdnou brankou nedokázal trefit poskakující kotouč, poté hráli první přesilovou hru i oni. Málem však sami inkasovali. Straka ale Kašíka podruhé nepřekonal.

I díky tomu mohl Zlín vyrovnat. Ještě při Dostálkově vyloučení se prosadil Okál, jehož přihrávku si do vlastní branky srazil Seman. Dnes velmi aktivní Straka mohl Dukle ještě v první třetině vrátit vedení, Kašík však jeho střelu směřující za brankovou čáru na poslední chvíli zachytil.

Ve druhé třetině moc šancí k vidění nebylo. Jihlava hrozila zejména v přesilových hrách, recept na Kašíka se hostům však nedařilo najít. Ve 46. minutě byl blízko gólu Hubáček, trefil však jen horní tyč.

A Duklu to mrzelo o to více, že následně byl vyloučen Žálčík a Zlín se v početní výhodě prosadil. Po přesné kombinaci překonal Kořenáře Okál a rozhodl utkání. Jihlava se snažila vyrovnat, ale druhý gól nepřidala. Naopak Okál byl při power play blízko hattricku.

44. kolo hokejové extraligy:
Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Okál (D. Šťastný, Roberts Bukarts), 49. Okál (Roberts Bukarts, Freibergs) - 2. P. Straka (Skořepa, J. Zdráhal). Rozhodčí: M. Sýkora, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 3690.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, D. Šťastný, Roberts Bukarts - Honejsek, Fořt, O. Veselý - Ondráček, Fryšara, Kubiš - Šlahař, Popelka, Klhůfek. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.
Jihlava: Kořenář - D. Kajínek, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Stříteský, Půža - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - P. Straka, Skořepa, Seman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Hamill. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec