Hlavní obsah

Holík míří z Mladé Boleslavi do Brna za Vojtěcha Němce a Nahodila, Zlín si pojistil opory

Brno

Hokejový útočník Petr Holík zamířil z Mladé Boleslavi na hostování do konce sezóny do Komety Brno výměnou za Vojtěcha Němce a Lukáše Nahodila. Pětadvacetiletý Holík přišel do Bruslařského klubu na konci září po předčasném konci angažmá v Čerepovci v KHL a uzavřel víceletý kontrakt. Vojtěch Němec už v této sezóně Mladé Boleslavi vypomáhal na měsíčním hostování.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Petr Holík v Mladé Boleslavi dohrál, získala jej Kometa Brno

Článek

"Po zranění Martina Procházky a kvůli stále nedoléčenému Tomáši Knotkovi jsme na tuto situaci museli reagovat," vysvětlil sportovní manažer Mladé Boleslavi Jaromír Látal. Kometa oba útočníky zapůjčila do středočeského klubu také do konce ročníku.

Holík v 38 duelech za Mladou Boleslav zaznamenal 19 bodů za šest branek a 13 asistencí. Loni byl blízko startu na mistrovství světa, ale připravilo ho o něj zranění. V létě pak odešel ze Zlína do KHL, kde ale za Čerepovec sehrál jen 10 utkání a zaznamenal gól a dvě asistence. V extralize má na kontě 443 zápasů a 250 bodů (93+157).

Dvaatřicetiletý Němec sehrál za Mladou Boleslav od poloviny listopadu do poloviny prosince 10 utkání a vstřelil v nich tři góly a přidal čtyři přihrávky. Celkem má na kontě v sezóně 20 bodů (11+9) ze 44 duelů. V nejvyšší soutěži dohromady sehrál 330 utkání a nasbíral 199 bodů (89+110).

O tři roky mladší Nahodil stihl v této sezóně jen 28 utkání a má na kontě čtyři asistence. Loňská posila z Pardubic zaznamenala v 306 duelech v nejvyšší soutěži 122 bodů za 60 gólů a 62 asistencí.

Kometu opustil také Jan Káňa, který přestoupil do Olomouce, kde dosud hostoval. Šestadvacetiletý útočník v této sezóně vinou zranění sehrál jen 15 utkání a zaznamenal tři góly a jednu asistenci.

Zlín prodloužil smlouvu s Lotyšem

Lotyšský hokejový obránce Ralfs Freibergs prodloužil o dva roky smlouvu ve Zlíně a bude hráčem Beranů do konce dubna 2020. Klub také uplatnil opci na útočníka Antonína Honejska, který je druhým nejlepším hráčem v týmové produktivitě a v pořadí střelců.

"Měli jsme zájem s Freibergsem pokračovat ve spolupráci. Jsme rádi, že jsme to dotáhli do úspěšného konce ještě před koncem dlouhodobé části extraligy. Honejsek patří k našim klíčovým hráčům v ofenzivě," uvedl generální manažer Martin Hosták. Jednat ještě bude o nových smlouvách s brankářem Liborem Kašíkem a lotyšským útočníkem Robertsem Bukartsem.

Šestadvacetiletý Freibergs je oporou zadních řad Beranů. V této sezóně odehrál v extralize celkem 45 zápasů a zaznamenal 22 bodů za tři góly a 19 asistencí. "Ve Zlíně se mně i rodině velmi líbí. Kluci v kabině mě skvěle přijali, proto nebyl důvod něco měnit. Vím, že Zlín nepatří mezi nejbohatší kluby extraligy, nicméně v mém rozhodovaní nehrály hlavní roli finance," řekl Freibergs.

V minulosti působil sedm sezón v zámoří v nižších soutěžích a předloňský ročník strávil v Kontinentální lize v Dinamu Riga. Startoval také na olympiádě v Soči 2014 a na třech mistrovstvích světa.

Honejsek odehrál v české extralize během necelých sedmi sezon za Zlín, Kometu Brno a Hradec Králové 344 zápasů a připsal si 176 bodů za 85 gólů a 91 asistencí. Z domácí nejvyšší soutěže má kompletní sadu medailí.

Reklama

Související témata: