Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 3:4 PPLitvínov prohrál podvanácté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Fryšara 0 : 1
32. Ferenc 0 : 2
36. Hanzl 1 : 2
38. Gerhát 2 : 2
47. Šťastný 2 : 3
60. Hübl 3 : 3
64. Ondráček 3 : 4
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté posledního Litvínova podlehli v 45. kole kole extraligy se Zlínem 3:4 v prodloužení a připsali si dvanáctou porážku za sebou. Verva díky trefě Viktora Hübla v čase 59:52 na 3:3 poprvé po deseti zápasech bodovala. Nový šéf střídačky Litvínova Jiří Šlégr, který nahradil odvolaného trenéra Radima Rulíka, se na osmý pokus dočkal prvního zisku. Zlín ale ve čtvrté minutě nastavení rozhodl v přesilové hře díky brance Jiřího Ondráčka.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Pavel Klhůfek ze Zlína se raduje z gólu, vpravo je brankář Litvínova Pavel Kantor.

Článek

Domácí vstoupili do utkání s odhodláním prolomit sérii porážek a už ve druhé minutě prověřil Kašíka bombou od modré čáry Růžička. Další šanci měl Hübl, hostující brankář ale jeho střelu bez problémů chytil. Následovala šance Mikúše, kterého krásným pasem vyslala do šance Kubát, slovenský útočník ale těsně minul levou tyčku.

Poté se hra uklidnila a další šance přišla až v polovině úvodní části. Matějíček bombou od modré protáhl Kantora. V 15. minutě se hosté už radovali z vedení. Dobré napadání hostující čtvrté formace dotáhl do konce Fryšara, který rychlou střelou z mezikruží poslal puk přímo pod horní tyč.

Úvod druhé třetiny byl z obou stran opatrný. Do šance se dostal v 25. minutě Klhůfek, který se řítil sám na Kantora, ale domácí brankář výtečně zakročil lapačkou. Na druhé straně vyprášil Kašíkův levý beton bombou od modré čáry Růžička.

V polovině utkání se hostům naskytla přesilová hra pěti proti třem a ti ji dokázali bez problémů využít. Bukarts vypálil a z dorážky se prosadil Ferenc. Domácím se podařilo snížit v 36. minutě, kdy Mikúš zpoza branky našel Hanzla, jenž se střelou z první trefil parádně pod horní tyčku. O dvě minuty později bylo vyrovnáno. Jurčík střílenou přihrávkou od mantinelu našel Gerháta, jemuž stačilo puk pouze usměrnit do branky.

Hosté vstoupili do závěrečné třetiny aktivně. Nejprve musel Kantor likvidovat Fořtovu střelu z mezikruží, následovala Šťastného střela z blízkosti a Bukartsova bomba z levého kruhu. V 47. minutě se Zlínští dočkali za svou aktivitu odměny. Šťastný upadl mezi kruhy, stačil se ale rychle dostat na nohy a střelou z otočky poslal hosty do vedení.

Domácí se snažili o vyrovnání, v závěru hráli v šesti proti čtyřem a osm vteřin před koncem se dočkali šťastného vyrovnání, když Kašíka překonal Hübl. V prodloužení měli více příležitostí hosté a Kantora v čase 63:37 překonal z úniku Ondráček.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Aukro Berani Zlín 3:4 v prodl (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 36. M. Hanzl (J. Mikúš, Marek Růžička), 38. Gerhát (Jurčík), 60. V. Hübl (J. Mikúš, F. Lukeš) - 15. Fryšara (Illo), 32. Ferenc (Roberts Bukarts, Freibergs), 47. D. Šťastný (Nosek, Honejsek), 64. J. Ondráček (Kubiš). Rozhodčí: Kika, Hejduk - Pešek, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:4, Baránek (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2245.
Litvínov: Kantor - Iberer, Šesták, Gula, Kubát, Čutta, Baránek - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš, od 30. navíc L. Doudera - M. Hanzl, J. Mikúš, Marek Růžička - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Havelka, Válek, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Fořt, O. Veselý - Kubiš, Popelka, J. Ondráček - Illo, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: