Hlavní obsah

Vítkovice ulovily v Chorvatsku Kanaďana Mahboda. Opačným směrem zamířil Puzič

Vítkovice

Netradičně na jihu Evropy ulovily hokejové Vítkovice posilu pro rozhodující část extraligy. Útok ostravského celku posílil Kanaďan Samson Mahbod, který v letošní sezóně působil v EBEL lize v dresu Medveščaku Záhřeb. Opačným směrem putuje výměnou obránce Ivan Puzič.

Foto: HC Vítkovice Ridera

Nová posila hokejových Vítkovic - Samson Mahbod.

Článek

Vítkovický dres tak už zřejmě v pátek v Mladé Boleslavi oblékne historicky první hráč, který se narodil v Kanadě. „Typologicky se nám výborně hodí do týmu. Samozřejmě máme teď aktuálně ještě na marodce Květoně a Bartoviče, ale i po jejich uzdravení máme přichystán plán sestavy, která může fungovat," nastínil generální manažer a hlavní trenér Vítkovic Jakub Petr.

„Jsme rádi, že jsme mohli náš kádr v rámci našich možností rozšířit. Vnímáme finanční dostihy některých klubů na trhu a touto cestou jsme ale jít nechtěli. Příchod Samyho Mahboda není žádným výkřikem do tmy. Máme na něj komplexní reference. Víme, že měl o něj extrémní zájem například Litvínov," pokračoval Petr.

Technicky nadaný 28letý pravák Mahbod má zkušenosti z ruské KHL, finské SM-liigy, v juniorském věku slavil titul v QMJHL v dresu Drummondville. Pyšnit se může také titulem z polské Extraligy, kde v dresu Sanoku posbíral v jedné sezóně 104 kanadských bodů za 36 gólů a 68 nahrávek. V dosavadním průběhu sezóny měl v barvách Medveščaku Zahřeb průměr bod na zápas za 15 branek a 22 asistencí.

Reklama

Související témata: