Hlavní obsah

Irgl zůstává v Olomouci, Vlach v Třinci. Kluby prodloužily hostování do konce sezóny

Třinec

Původně měsíční hostování hokejistů Zbyňka Irgla v Olomouci a Romana Vlacha v Třinci se změní na výměnu do konce aktuální sezóny. Kluby se na tom dohodly v poslední den, kdy je možné v extralize přestupovat.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Roman Vlach z Třince (vlevo zády) střílí na brankáře Larse Voldena z HC Dukla Jihlava, vlevo Erik de la Rose z HC Dukla Jihlava, vpravo Lukáš Anděl z HC Dukla Jihlava.

Článek

Třinec poslal zkušeného útočníka Irgla do Olomouce na začátku ledna s vírou, že se v novém prostředí nastartuje k výkonům, na jaké byli v Třinci zvyklí. To se ale úplně nepovedlo. Irgl odehrál v dresu Kohoutů osm utkání, ve kterých dal dva góly a přidal dvě přihrávky.

Ani Vlach ale v Třinci úplně nezářil. V prvních pěti zápasech po výměně zaznamenal pět bodů, v dalších pěti už ale nebodoval. Podle sportovního ředitele Třince Jana Peterka ale Vlach očekávání naplnil. „Chtěli jsme posílit pozici na centru, a proto jsme na měsíc angažovali Romana Vlacha, abychom vyzkoušeli, zda to bude fungovat. S jeho působením v našem klubu jsme byli spokojeni. Také Olomouc byla spokojena s výkony Zbyňka Irgla, proto jsme se dohodli na prodloužení hostování," řekl Peterek.

„Jsem nadšený, že zůstávám, protože jsem v Třinci velice spokojen. Je fajn bojovat o ty nejvyšší příčky. Jsem jedině rád, že byl zájem o to, abych zůstal a budu se snažit, abych týmu pomohl," hlásí osmadvacetiletý útočník Vlach.

Reklama

Související témata: