Hlavní obsah

Jágr je na soupisce Třince. Prioritou ale zůstává Kladno

Třinec

V první lize Kladno, v extralize Třinec. Hokejový útočník Jaromír Jágr si mezi extraligovými nabídkami vybral právě tým ze Slezska. Třinec hokejovou legendu poprvé oslovil už před jeho odchodem do Calgary a zájem o služby 45letého útočníka po jeho konci v NHL znovu potvrdil. A podle informací Sport.cz souboj s Plzní, Hradcem Králové a Kometou Brno vyhrál.

Foto: Adam Soukup, Rytíři Kladno

Jaromír Jágr by mohl poprvé v extralize obléknout dres jiného než kladenského klubu.

Článek

Zda se Jágr v Třinci formou střídavého startu nakonec opravdu objeví, není ale úplně jisté. Prioritou je pro legendární osmašedesátku Kladno a jeho návrat do extraligy. Navíc má zraněné koleno.

Oficiálně klub dohodu s Jágrem nepotvrdil, sportovní manažer klubu Jan Peterek nicméně už na začátku sezóny slíbil, že pokud Jágrovi angažmá v NHL nevyjde, znovu ho osloví. „Slíbili jsme si, že pokud mu angažmá v zámoří nevyjde, znovu bychom tu otázku otevřeli," řekl tehdy Peterek a zdůraznil, že o peníze při jednání vůbec nešlo. „Možná až za pár let doceníme, jak velký hráč to je," uvedl Peterek.

O možném příchodu dvojnásobného vítěze Stanley Cupu se přes sezónou v kabině Třince živě debatovalo. Brankář Šimon Hrubec například vyvěsil na sociální síť fotografii místa v kabině s Jágrovou jmenovkou a vzkazem „Už máš místo. Všude dobře, tady nejlíp. 68. Podmínky NHL."

Někdo jiný zase vyfotil před Werk Arénou automobil třineckého obránce Lukáše Krajíčka s americkou poznávací značkou v domnění, že Jágr už si v Třinci domlouvá angažmá. „Je to legenda a kdyby přišel, určitě by nám pomohl, o tom se nemusíme vůbec bavit," řekl kapitán Třince Krajíček.

Reklama

Související témata: