Hlavní obsah

Boj o play off vrcholí, Pardubice srazily plzeňského lídra! Litvínov se topí v krizi

Praha
Aktualizováno

Stobodová hranice zůstává (zatím) pro plzeňské hokejisty nesplněnou metou. Lídr Tipsport extraligy prohrál ve 46. kole na ledě Pardubic 0:2 a jeho náskok v čele se ztenčil na sedm bodů. Druhý Hradec totiž i v oslabené sestavě přehrál Spartu 4:1. Překvapením kola je rovněž výhra nováčka z Jihlavy 2:0 nad úřadujícími šampióny z Brna. V dalších zápasech vyhrál Zlín nad Olomoucí 4:3, Mladá Boleslav podlehla Vítkovicím 2:4, Chomutov přetlačil Liberec 2:1 v prodloužení a poslední Litvínov prohrál v Třinci 3:4.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Antonín Dušek z Pardubic, Miroslav Indrák z Plzně a brankář Ondřej Kacetl.

Článek
Fotogalerie

Prvních pět týmů už má slušný náskok, ale o další místenky v play off zuří lítá bitva. V důležitém souboji o šesté místo, a tudíž o přímou účast ve čtvrtfinále, udolal Zlín hokejisty z Olomouce 4:3. Drama rozhodl v čase 59:55 domácí útočník Jiří Ondráček a Berani, kteří si připsali třetí výhru za sebou, svého soupeře v tabulce přeskočili.

Vzhůru míří také Pardubice. Dynamo proti plzeňskému lídrovi soutěže naplno bodovalo poprvé v sezóně, o góly se postarali Tomáš Svoboda a Petr Sýkora a třetí nulu v sezóně udržel Ondřej Kacetl, jenž vychytal i vyhlášené střelce Gulaše s Mertlem. Po výhře nad Plzní už jsou Východočeši v tabulce sedmí, na Zlín ztrácejí jediný bod a navíc mají zápas k dobru.

Sparta v Hradci v předchozích třech zápasech slavila, v důležité fázi sezóny však vítěznou sérii neprodloužila. Na vedoucí trefu domácích sice ještě odpověděl Jan Buchtele gólem v oslabení, ale pak už stříleli přesně jen domácí. Naděje Pražanů definitivně potopily dva slepené góly Džerinše a Látala a v rozmezí pouhých 14 sekund v poslední minutě druhé části hry. Východočeši Spartu za tři body porazili poprvé v sezóně, doma vyhráli popáté v řadě.

Chomutov prodloužení umí. Znovu to dokázal v duelu s Libercem, v čase 60:18 rozhodl obránce Stanislav Dietz. Piráti doma vyhráli potřetí za sebou, v prodloužení v této sezóně už posedmé. Chomutovští jsou v tabulce i nadále dvanáctí, na desátou Spartu ale ztrácejí jen dva body. Liberec je devátý.

Nešťastná litvínovská třináctka

Ve vyřazovací fázi nechce chybět ani Mladá Boleslav. Hokejisté z města automobilů v minulém kole zaskočili Plzeň (4:1) a dnes dlouho zatápěli dalšímu favoritovi - Vítkovicím. Už po 65 sekundách hry překonal brankáře hostí Klepiš a ještě po dvou třetinách vedli domácí 2:1. Hosté ale zápas otočili třemi góly ve třetí části a Středočechy porazili i počtvrté v sezóně.

V souboji týmů, v jejichž sbírce je dohromady 24 mistrovských titulů, slaví Jihlava první výhru v sezóně nad mistrovskou Kometou. Vítězný gól vstřelil jedinou sekundu před vypršením úvodní dvacetiminutovky Tomáš Čachotský, premiérové čisté konto v extraligové kariéře udržel díky 32 úspěšným zákrokům dva dny po dvacátých narozeninách Josef Kořenář.

Litvínov se topí v krizi, jeho prohra v Třinci byla třináctou v řadě a Severočeši na posledním místě ztrácejí na Jihlavu už sedm bodů. To třinečtí Oceláři si šestým úspěchem v řadě upevnili třetí pozici, Litvínov přehráli i ve čtvrtém měření sil v této sezóně.

Hokejová Tipsport extraliga - 46. kolo:
Třinec - Litvínov 4:3
Branky: 21. a 57. Roth, 38. Polanský, 50. Adamský - 26. Jurčík, 58. Válek, 60. Trávníček
Zlín - Olomouc 4:3
Branky: 11. a 33. Roberts Bukarts, 45. Kubiš, 60. Ondráček - 14. Skladaný, 30. Eberle, 59. Irgl
Jihlava - Brno 2:0
Branky: 20. Čachotský, 59. A. Zeman
Chomutov - Liberec 2:1 v prodloužení
Branky: 32. Vl. Růžička ml., 61. Dietz - 52. L. Krenželok
Mladá Boleslav - Vítkovice 2:4
Branky: 2. Klepiš, 37. Pacovský - 34. Kurovský, 47. Lev, 55. Š. Stránský, 59. Kucsera
Hradec Králové - Sparta 4:1
Branky: 9. Červený, 18. F. Pavlík, 40. Džerinš, 40. M. Látal - 11. Buchtele
Pardubice - Plzeň 2:0
Branky: 26. T. Svoboda, 60. P. Sýkora

.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice