Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 4:3Ondráček zajistil Beranům výhru v čase 59:55

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Bukarts 1 : 0
14. Skladaný 1 : 1
30. Eberle 1 : 2
33. Bukarts 2 : 2
45. Kubiš 3 : 2
59. Irgl 3 : 3
60. Ondráček 4 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve 46. kole extraligy Olomouc 4:3 a posunuli se před Hanáky na šesté místo tabulky. Vyrovnaný duel rozhodl v čase 59:55 útočník Jiří Ondráček. Dvě branky domácích, kteří vyhráli potřetí v řadě, vstřelil Roberts Bukarts.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Bruno Mráz z Olomouce, Jiří Ondráček ze Zlína a brankář Branislav Konrád z Olomouce.

Článek

Domácí měli hned v úvodu utkání výhodu přesilové hry pět na tři, když byli vyloučeni Knotek s Lašem. Za 80 sekund si však nedokázali vypracovat výraznější šanci. Třetího faul soupeře ale již Zlín potrestal. Po kombinaci Ference s Okálem pohodlně zakončoval do odkryté branky Bukarts.

Následně začal desetiminutový protest obou táborů fanoušků proti hokejovému svazu. Tichou atmosféru narušili jen ve 14. minutě na malou chvíli fandové Olomouci, kteří slavili vyrovnání po teči Skladaného.

Na začátku druhé třetiny měl obrovskou šanci Honejsek, sám před Konrádem ale kličkou do bekhendu neuspěl. A tak ve 30. minutě udeřili hosté. Kašík vyrazil pokus Laše přímo na hůl dorážejícího Eberleho a Olomouc vedla.

Následně však na trestnou lavici putoval Skladaný a Berani v přesilovce vyrovnali. Po další ukázkové akci opět zakončoval do odkryté branky lotyšský reprezentační útočník. Chvíli předtím však byla citelně oslabena obrana Hanáků, když po tvrdém střetu s Kubišem putoval do nemocnice Škůrek.

Šancí bylo o něco více ve třetí části. Nejprve Kubišova střela propadla Konrádovi pod rukou a Zlín vedl. Poté mohl vyrovnat Knotek, ale Kašíka nepřekonal. Následně měl Bukarts na hokejce hattrick, taktéž však skóre nezměnil. Nejblíže ke gólu byl znovu Knotek, jehož střela propadla Kašíkovi, ten ji ale zalehl na brankové čáře.

Hosté ale přece jenom srovnali. Necelé dvě minuty před koncem dokázal dotlačit puk za záda Kašíka Irgl. Když už se oba týmy pomalu chystaly na prodloužení, rozhodl pět sekund před koncem normální hrací doby Ondráček a ukončil sérii šesti vzájemných soubojů, ve kterých Olomouc proti Zlínu bodovala.

46. kolo hokejové extraligy:
Aukro Berani Zlín - HC Olomouc 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Roberts Bukarts (Okál, Ferenc), 33. Roberts Bukarts (Okál, Freibergs), 45. Kubiš, 60. Ondráček (Kubiš) - 14. Skladaný (Jaroměřský), 30. Eberle (Laš, J. Galvas), 59. Irgl (Herman, J. Galvas). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, Fořt, O. Veselý - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Kubiš, Popelka, Ondráček - Illo, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: Robert Svoboda a M. Hamrlík.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Káňa - Skladaný, Herman, Burian - Ostřížek, Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín