Hlavní obsah

Plzeň a Liberec dokonaly obrat v nájezdech. Litvínov se konečně dočkal výhry

Praha
Aktualizováno

Základní část hokejové extraligy mocně finišuje. Ve 47. kole lídr z Plzně otočil téměř ztracený duel s Chomutovem a vyhrál 5:4 po samostatných nájezdech. Podobný kousek se povedl Liberci, který po slavnostní rozlučce s Petrem Nedvědem smazal ztrátu proti Spartě a následně slavil po rozstřelu výhru 3:2. Poslední Litvínov se po třinácti zápasech dočkal vítězství nad aktuálně jedenáctou Mladou Boleslaví 4:3 v prodloužení. Mistrovská Kometa otočila duel s lepšícími se Pardubicemi (2:1). Čtvrté Vítkovice porazily předposlední Jihlavu 3:0. Druhý hradecký Mountfield se radoval z výhry nad šestým Zlínem 6:3.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně rozhodl při nájezdech duel s Chomutovem.

Článek
Fotogalerie

Chomutov se snaží proklouznout do předkola play off a na ledě lídra si dlouho počínal skvěle. Růžičkův tým vedl dvakrát o tři góly, jenže domácí tým ve třetí třetině manko stáhl. V rozstřelu pak kraloval Gulaš, který proměnil všechny tři své nájezdy. Piráti ztrácí dva body na desátou Sparty, vedoucí Plzeň po dvou porážkách zabrala a chybí jí jediný bod k rovné stovce.

Druhý Hradec ztrácí na Škodu šest bodů a čtvrtou výhrou v řadě potvrdil dobrou formu. Hrdinou utkání se stal autor hattricku Jaroslav Bednář. Poražený Zlín se ale díky prohře Pardubic udržel s jednobodovým náskokem v elitní šestce zajišťující přímý postup do play off.

Na vítězné vlně se veze i třetí Třinec. V Olomouci prodloužil sérii výher na sedm utkání. Kohouti naopak prohráli pošesté z posledních sedmi duelů, propadli se na devátou příčku a od baráže je dělí jen tři body. Těsnou výhru vystřelil Ocelářům Martin Růžička.

Vítkovice uhájily čtvrtou příčku, když nováčka soutěže porazily vůbec poprvé v sezóně. Rozhodující gól zaznamenal už v sedmé minutě Dej. Velkou oporou Vítkovic byl opět brankář Bartošák, jenž kryl všech 25 střel a připsal si páté čisté konto v sezóně. I díky němu Ostravané vyhráli potřetí za sebou.

Mistrovská Kometa si upevnila pátou příčku, když se i bez olympionika Erata proti Pardubicím dočkala po třech zápasech plného bodového zisku. Pardubice přitom vedly po brance Trončinského v oslabení. Utkání ale ztratily kvůli vlastním chybám, které ve druhé třetině potrestali Vincour s Radimem Zohornou.

Jiří Šlégr se v této sezóně poprvé v roli trenéra Litvínova dočkal vítězství. Severočeši otočili zápas a sahali po výhře v normální hrací době, které jim však 28 sekund před koncem sebral Žejdl. Hned v první minutě prodloužení však rozhodl Lukeš, jenž si předtím připsal dvě asistence. Dva góly zaznamenal Viktor Hübl, z toho jednou v oslabení. Boleslav ztratila v boji o předkolo play off důležité body.

V Liberci se dočkal velké pocty Petr Nedvěd, jemuž byl den po rozlučkovém duelu proti Jágrovu Kladnu ve WSM lize v aréně Bílých Tygrů vytažen pod střechu dres s jeho číslem. Domácí pak proti Spartě prohrávali už o dva góly. Ve třetí třetině ale během necelých čtyř minut srovnali a v nájezdech pak jediný úspěšný exekutor Kvapil odvrátil třetí porážku Liberce za sebou. Osmí Severočeši tak odskočili o dva body desáté Spartě, která prohrála počtvrté v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga - 47.kolo
Litvínov - Mladá Boleslav 4:3 v prodloužení
Branky: 20. Kubát, 27. Hübl, 48. Hübl, 61. Lukeš - 17. Orsava, 21. Pacovský, 60. Žejdl
Liberec - Sparta 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 45. Dlouhý, 49. Redenbach z tr. střílení, Kvapil rozhodující nájezd - 3. Kalina, 5. Kudrna
Plzeň - Chomutov 5:4 po sam. nájezdech
Branky: 34. Kantner, 41. Indrák, 50. Kracík, 56. Jones, Gulaš rozhodující nájezd- 3. Huml, 20. Smejkal, 31. Flemming, 38. Huml
Vítkovice - Jihlava 3:0
Branky: 7. Dej, 26. Zdráhal, 39. Stránský
Brno - Pardubice 2:1
Branky: 25. Vincour, 31. R. Zohorna - 13. Trončinský
Hradec Králové - Zlín 6:3
Branky: 27. Köhler, 30. Bednář, 40. Bednář, 41. Bednář, 45. Dragoun, 55. Červený - 1. Bukarts, 36. Honejsek, 46. Bukarts
Olomouc - Třinec 1:2
Branky: 48. Eberle - 8. Vlach, 55. M. Růžička

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín