Hlavní obsah

Hříšná tribuna a její vzkaz: Můžete nás milovat, můžete nás nenávidět, ale my jsme Kometa

Brno

Co platilo ještě v sobotu dopoledne, druhý den už nikoli. Hokejisté Komety mohli nakonec díky rozhodnutí svazového šéfa Krále odehrát extraligový duel proti Pardubicím před plným hledištěm. Jejich těsnému vítězství 2:1 tak mohli aplaudovat i skalní diváci na tribuně E, která měla být původně kvůli vulgaritám v předchozích duelech uzavřena. Záhy po začátku hry na ní vyvěsili transparent „Můžete nás milovat, můžete nás nenávidět, ale my jsme Kometa!"

Vzkaz z tribuny KometyVideo: Sport.cz

 
Článek

„Sobotní rozhodnutí jsme v kabině moc neřešili, ale samozřejmě jsme uvítali, že byl nakonec stadión téměř plný. O to víc jsme chtěli divákům ukázat dobrý hokej a získat všechny tři body. To se povedlo, byť rozdíl ve skóre zdaleka nevyjadřuje naši velikou převahu," tvrdil brněnský útočník Martin Zaťovič.

Ticho hokeji nesvědčí

Připustil, že v předchozím pátečním kole při zápase Komety v Jihlavě zaznamenal, že v desáté minutě úvodní třetiny opustili skalní fanoušci obou mužstev hlediště a vrátili se až v první přestávce. „Toho si musel všimnout každý. Najednou bylo na stadiónu takřka hrobové ticho. Což pochopitelně hokeji nesvědčí," má Zaťovič jasno.

Značnou motivaci v utkání proti Pardubicím měl brankář Komety Marek Langhamer. „Chtěli jsme udělat všechno pro to, abychom našim fandům vylepšili vítězstvím náladu. Podařilo se, klíčové bylo naše ubráněné oslabení ve druhé třetině ve třech proti pěti. A mě výhra hřeje o to víc, že jsem v minulosti v Pardubicích v mládežnických družstvech působil," připomíná Langhamer.

Rovněž trenér Komety Kamil Pokorný měl radost, že mohly být nakonec obsazeny diváky všechny tribuny. „Díky tomu byla kulisa na stadiónu tradičně skvělá. Povzbuzování dodává našemu mužstvu energii. Bylo až k nevíře, že jsme sice měli skoro celé střetnutí pod kontrolou, ale přesto byl výsledek až do konce na vážkách," říkal po vítězném zápase.

Ani pardubický asistent Pavel Marek rozhodnutí hokejového prezidenta nezpochybnil. „Je dobře, že tak učinil. V Brně bývá pokaždé parádní atmosféra, v níž se hraje dobře i hostům," míní.

Brňané postrádali v utkání s Pardubicemi útočníka Erata. „V sobotu přišel na trénink s lehkou virózou. Nechtěli jsme nic riskovat a dali jsme mu do odletu na olympiádu volno," prozradil Pokorný.

Otázka je, zda Kometa nepřijde o útočníka Dočekala, který po souboji se Sýkorou v 53. minutě upadl do bezvědomí a musel být odnesen z ledu na nosítkách a následně převezen na vyšetření do nemocnice.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články