Hlavní obsah

Vítkovický Roman dostal za úder do rozkroku trest na tři zápasy

Praha

Vítkovický útočník Ondřej Roman dostal od disciplinární komise hokejové extraligy trest na tři zápasy za úder hokejkou do rozkroku Michala Hlinky z Jihlavy. Roman byl za zákrok z 39. minuty, který se odehrál po vhazování ve středovém kruhu, vyloučen na pět minut a do konce utkání za sekání.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Bolestivá grimasa Michala Hlinky.

Článek

"Lze zcela vyloučit, že by zákrok byl veden v rámci souboje o puk, jelikož ho již měl v inkriminovaný moment ve svém držení hráč Jihlavy Lukáš Anděl. Seknutí se vyznačovalo zvláště vysokou intenzitou, následkem čehož došlo ke zranění protihráče v oblasti genitálií," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý.

Osmadvacetiletý Roman se po utkání omlouval. "Prohrál jsem buly a chtěl jsem se s ním svázat, nadzvednout hokejku. Určitě v tom nebyl žádný úmysl, ale hned jsem cítil, že jsem ho trefil mezi nohy. Byla to prostě moje chyba, už jsem se mu omluvil a doufám, že bude v pořádku," citoval Romana server hokej.cz. Sám sudím říkal, že Hlinku trefil. "Bylo na nich, jak to posoudí."

Disciplinárka zohlednila zranění

Podle disciplinární komise je ale Roman za svůj zákrok zodpovědný. "Rozhodl-li se krátce po vhazování švihnout holí vzhůru, zvláště pak za situace, kdy toto jednání nemohlo mít vliv na případné získání puku, měl si být vědom Hlinkovy blízkosti a též skutečnosti, že takto provedeným zákrokem může dojít k zasažení protihráče do rozkroku a jeho zvláště bolestivému zranění," uvedl Holý.

Disciplinárka zohlednila, že jihlavský útočník utrpěl zranění. Na druhou stranu Romanovi pomohlo, že nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán. Roman bude Vítkovicím chybět v dnešním utkání s Kometou Brno i po olympijské pauze ve středu 28. února proti Hradci Králové a o dva dny později v Litvínově. Vrátit se může v neděli 4. března v závěrečném 52. kole základní části doma proti Liberci.

S 33 body za 10 branek a 23 asistenci z 48 utkání je Roman druhým nejproduktivnějším hráčem Vítkovic v sezoně. Na kontě má stejně bodů jako Jakub Lev, který vstřelil 19 gólů.

Reklama

Související témata: