Hlavní obsah

Piráti i Boleslav padli a nevypudili Spartu z desítky. Plzeň už je stobodová. Zlín zastavil Oceláře

Praha
Aktualizováno

Kolem hraniční pozice v extralize je dál velmi těsno. Hokejisté Mladé Boleslavi a Chomutova nevyužili šanci vypudit z desáté pozice, která jistí účast v play off, pražskou Spartu. Ve 48. kole, posledním předolympijském, oba celky prohrály. Piráti doma v derby s Litvínovem 3:4 po nájezdech. Středočeši s Hradcem 2:3. Sparta sehraje duel tohoto kola s Olomoucí až 26. února. V dalších zápasech Třinec prohrál se Zlínem 2:4, Jihlava s Plzní 1:6, Vítkovice s Brnem 0:2 a Pardubice udolaly Liberec 2:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nicolas Hlava (vlevo) z Chomutova a Marek Baránek z Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Piráti ztratili vedeni 3:2 a promarnili šanci posunout se na 10. místo. Litvínov v minulém kole zastavil třináctizápasovou sérii proher a v derby na to navázal. Třikrát přitom musel dotahovat. Loterii rozhodla nájezdová trefa Juraje Mikúše, který si tak připsal celkem tři body za dvě branky a jednu asistenci. Litvínov přes výhru zůstává poslední.

Mladá Boleslav v této sezóně na Hradec Králové ještě nevyzrála, prohrála i počtvrté. Zároveň padla popáté z posledních šesti zápasů a útok na desítku jí nevychází.

První Plzeň hladce vyhrála na ledě Jihlavy, nováčka porazila počtvrté v sezóně, překročila hranici 100 bodů, ale zatím ještě nemá jistý zisk Prezidentského poháru pro vítěze základní části. Vede stále o šest bodů před Hradcem. Útočník Jaroslav Kracík dal gól, na dva další nahrál a přispěl tak k nejvyšší jihlavské porážce v sezóně.

Zlín si upevnil v souboji se třetím Třincem pozici v první šestce. Oceláři neprodloužili sérii sedmi výher. Hosté rozhodli třemi góly ve třetí třetině. Dvě branky vítězů dal Jakub Šlahař, který v čase 55:44 zařídil Zlínu důležité vedení 3:2.

Kometa po vítězství 2:0 bodově dostihla svého ostravského soupeře na čtvrtém místě tabulky. Na oba góly úřadujících mistrů přihrál Martin Nečas, brankář Marek Langhamer kryl 28 střel a udržel druhé čisté konto v sezóně. Kometa na vítkovickém ledě podruhé za sebou vyhrála s nulou a venku po sérii pěti zápasů dokázala znovu naplno bodovat.

Dynamo po trefě Matěje Berana z 46. minuty zvládlo bitvu s Libercem o sedmé místo a na šestý Zlín ztrácí bod. Bílým Tygrům uteklo na rozdíl čtyř bodů. Liberečtí se v utkání ujali vedení, ale Východočeši dvěma góly stav otočili a těsný náskok udrželi i ve vypjatém závěru.

48. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Třinec - Zlín 2:4
Branky: 20. D. Musil, 25. M. Růžička - 11. a 46. Šlahař, 41. Honejsek, 58. J. Ondráček
Chomutov - Litvínov 3:4 sn
Branky: 17. Vantuch, 25. V. Růžička, 54. Szathmáry - 19. a rozhodující nájezd J. Mikúš, 29. F. Lukeš, 57. L. Doudera
Vítkovice - Brno 0:2
Branky: 7. Mallet, 20. H. Zohorna
Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:3
Branky: 7. Orsava, 52. Lenc - 12. Bednář, 31. Kukumberg, 33. Pláněk
Jihlava - Plzeň 1:6
Branky: 57. Stříteský - 14. Kratěna, 34. Indrák, 43. Gulaš, 49. Kracík, 55. Schleiss, 58. D. Kindl
Pardubice - Liberec 2:1
Branky: 35. S. Treille, 46. M. Beran - 28. Pyrochta
Utkání Sparta - Olomouc se odehraje 26. února

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice