Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 0:2Brno výhrou bodově dostihlo svého soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Mallet 0 : 1
20. Zohorna 0 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Brna ovládli zápas 48. kola extraligy ve Vítkovicích a po vítězství 2:0 ostravského soupeře na čtvrtém místě tabulky bodově dostihli. Na oba góly úřadujících mistrů přihrál Martin Nečas, brankář Marek Langhamer kryl 28 střel a udržel druhé čisté konto v sezoně. Kometa na vítkovickém ledě podruhé za sebou vyhrála s nulou a venku po sérii pěti zápasů dokázala znovu naplno bodovat.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Brna se radují z druhého gólu na ledě Vítkovic.

Článek

Bez slovenského olympionika Baranky, marodů Květoně, Tybora či Bartoviče a distancovaného Romana začaly Vítkovice sice nebojácně, ale brzy musely dohánět manko. Mallet se protáhl v sedmé minutě kolem tří vítkovických hráčů a bekhendem přesně zavěsil puk nad Dolejšovo rameno.

Domácí do vyložených šancí pronikali obtížně a Kometa je navíc těsně před koncem první části knokautovala druhým gólem. Po nenápadně vyhlížející akci podél mantinelu dostal puk od Nečase na kruh Hynek Zohorna a pohotovým volejem zvýšil na 2:0.

Chvíle domácích hokejistů přišly v přesilovce na začátku druhé části, ale Langhamer pokusům Koloucha odolal. A pak měly pro změnu několikrát namále Vítkovice. Hosté ale prováhali příležitosti Kratochvíla i Vincoura a těsně před koncem druhé třetiny měli štěstí, že Zdráhal svůj blafák nedotáhl a nezaznamenal kontaktní gól.

Vítkovičtí se horko těžko dostávali proti výborně bránícímu soupeři do stálého tlaku a vyložených šancí. Dej v úvodu třetí části puk za Langhamera nepropasíroval, naopak po Vincourově akci zazvonila za Dolejšem horní tyč a domácího gólmana neprostřelil ani Čermák.

Veškeré úsilí vítkovického týmu přišlo vniveč. Domácí necelých 90 sekund před koncem odvolali brankáře, ale Kometa vítězství uhájila.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Mallet (Nečas, R. Zohorna), 20. H. Zohorna (Nečas, Štencel). Rozhodčí: Hribik, Kika - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8544.
Sestavy:
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Urbanec, D. Krenželok, Hrbas, Trška, Výtisk - Dej, Lev, Olesz - Š. Stránský, Mahbod, Szturc - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Pytlík, T. Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Brno: Langhamer - O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mallet, P. Holík, Zaťovič - P. Kratochvíl, J. Hruška, Vincour - H. Zohorna, Nečas, R. Zohorna - Vondráček, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice