Hlavní obsah

Říhu trápí, že Pardubice přestaly dávat góly

Martin KézrPrávo

Hokejisté Pardubic sice Rolínkovou gólovou tečí na ledě Sparty ukončily 144 minut trvající půst, ale jinak ze střelecké krize nevybředly. Nejen porážka 1:6, ale hlavně jediná branka z posledních tří utkání trápí trenéra Miloše Říhu. "Znovu nás zklamala koncovka, musíme se vrátit k jednoduchosti. Šancí máme dost, jenže se to snažíme zbytečně hrát až do prázdné branky. Místo přímé střely se točíme s puky do rohu," říká pardubický kouč.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový trenér Miloš Říha.

Článek

Podle něj se tým nechal ukolébat dobrým vstupem do sezóny. "V prvních třech kolech jsme skórovali snadno a měli jsme průměr pět gólů na zápas. Zřejmě pod tímto dojmem hráči v útočném projevu polevili, přestali se tlačit před branku a finální fázi teď hrajeme zbytečně komplikovaně, v některých okamžicích možná i laxně," krčí rameny trenér jehož svěřenci vyšli zcela naprázdno proti Zlínu i Plzni.

Spoustu šancí promarnili i v 6. kole na ledě mistra. "Bohužel ani na Spartě mužstvo neobjevilo efektivní gólovou zbraň a přitom dvojitá přesilovka, to už je přímá výzva skoro-'" vat. Soupeř ji uměl využít, zatímco my jsme zahazovali gólové příležitosti. Není jiná cesta než nebojácně chodit víc před branku, i když to tam hodně bolí, a nekomplikovat zakončení zbytečnými přihrávkami," tvrdí Říha.

Tu facku jsme potřebovali

"Dosud nás zachraňovalo dobré bránění a říkali jsme si, že když útočníci víc pomáhají obraně, je pak zakončení horší, ale šest obdržených gólů na Spartě, to je drsná bilance," přemýšlí Říha, i když utkání nebylo ani zdaleka tak jednoznačné, jak vyznívá pardubická prohra 1:6. "Kdybychom v 10. minutě vedli 3:0, a šance na to byly, tak by se 'těžko mohl někdo divit. Sparta by takový stav pochopitelně obtížně otáčela," míní Říha.

"Musíme vzít ten zápas v Praze jako facku, kterou jsme potřebovali. Mužstvu budu mít co říci," poznamenává pardubický kouč, jehož trápí, že mimo hru jsou obě letní posily obrany Píša s Čechem, marodí rovněž klíčoví útočníci Andrašovský a Mrázek.

"Nepřál nám ani los, z úvodních deseti kol hrajeme jen třikrát doma. V tabulce jsme ale šesti, není důvod k panice. Musíme jen vylepšit koncovku a hrát přímočaře na branku, z koutů moc gólů nedáme," naznačuje Říha.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice