Hlavní obsah

Liberec Slávii dokonale vyfoukl vyhraný zápas

LIBEREC

Čtyřmi góly v poslední třetině Liberec famózně otočil skóre, když se nepoložil ani za stavu 1:4. Slávisté nastoupili bez zraněné brankářské jedničky Fraňka. Hronek ho ale zpočátku velmi dobře zastoupil a až takřka do poloviny zápasu uhájil čisté konto. Důraznější Pražané předčili těžkopádně hrajícího soupeře i střelecky.

Článek

Stačilo jim jen čtrnáct vteřin z Moravcova trestu, aby obránce Graňák dělovkou od modré využil přesilovku. Poté hosté přečkali několik šancí a podruhé udeřili zásluhou Divíška při Vampolově vyloučení.

Do prostřední části nahradil zraněného Hniličku v domácí brance při svém debutu v této sezóně Stejskal. Severočeši promarnili přesilovku pět na tři a nedlouho po jejím skončení inkasovali z hole D. Hrušky. Po Podkonického snížení však přišel brzy čtvrtý gól v domácí síti.

Na Doležalovu trefu, znamenající znovu třígólový náskok Slavie, ale hned v nástupu do třetí třetiny odpověděl po hrubce Drtiny skórující Pabiška. A za další minutu to už bylo jen 3:4, když Jirušovu střelu pohotově tečoval J. Moravec. Vaic ve dvojité přesilovce a následně Hlavačka strhli vedení na domácí stranu.

Vladimír Čermák (Liberec): "Přestože jsme se připravovali na to, že Slavia má dobré přesilovky, inkasovali jsme v nich v první třetině dva góly. To jsme nezvládli, přesto jsme se snažili hráče vyburcovat s tím, že zápas není ztracen, a to ani po druhé třetině, kdy jsme prohrávali o tři góly. Musím hráče pochválit, že to dokázali a podařilo se jim zápas otočit. Výkon brankáře Stejskala nás potěšil, ale protože nevíme, jak dlouho bude trvat léčení zraněného ramene Hniličky, budeme muset stáhnout na střídavý start gólmana Šindeláře z Mladé Boleslavi."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Závěr dnešního zápasu je pro mě nepochopitelný. Dvě třetiny jsme byli lepší, kontrolovali jsme hru, ale ve třetí třetině si během jedné minuty zkomplikovali situaci tak, že jsme utkání prohráli. Hned z kraje přišel gól, pak vyloučení, pak jsme šli do třech a bylo to. Měli jsme ve třetí třetině šest vyloučených, ale tak zkušení hráči, jací jsou v našem mužstvu by měli třígólové vedení zvládnout. Třetí třetina byla z naší strany trestuhodná."

Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 5:4 (0:2, 1:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 27. Podkonický (Vaic), 41. Pabiška (Tomajko), 42. Moravec (Jiruš), 52. Vaic (Podkonický), 53. Hlavačka (Víšek) - 6. Graňák (Bednář), 18. Divíšek (Sobotka), 26. D. Hruška (Beránek), 35. Doležal (Červenka). Rozhodčí: Polák - Bláha, Rozlínek. Vyloučení: 10:14, navíc Divíšek (Slavia) 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 4508.
Sestavy:
Liberec: Hnilička (21. Stejskal) - Moravec, Jiruš, Žabka, Kočí, Holub, Zíb, Hlavačka, Krstev - Vaic, Podkonický, Šachl - Pletka, Pabiška, Tomajko - O. Hruška, Vampola, S. Procházka - Klimenta, Plodek, Víšek. Trenéři: Paleček, Čermák a Kapoun.
Slavia: Hronek - Kadlec, Kolařík, Žižka, Graňák, Drtina, Pojkar, Vomela, Špila - D. Hruška, Beránek, Bednář - Vondrka, Vlasák, Sup - L. Havel, Divíšek, Sobotka - Doležal, Červenka, Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

Reklama

Související témata: