Hlavní obsah

Pardubičtí hokejisté porazili Vary a ukončili sérii porážek

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v utkání 8. kola extraligy Karlovy Vary a ukončili tak sérii čtyř porážek. Moeller se díky tříbodovému zisku vyhoupl na třetí místo. Pro Západočechy to byl teprve druhý zápas sezony, v němž nedokázali bodovat.

Článek

Domácí začali velmi aktivně a již v 5. minutě Ondřej po teči Novotného střely potrestal vyloučení expardubického Dubna. O minutu později zmařil další šanci Pardubických brankář Mensator, na něhož nevyzrál Rolinek. V 11. minutě se vyznamenal karlovarský gólman i proti Kolářovi, ale ve 13. minutě už nestačil na střelu Miroslava Hlinky. Přes nepříznivý stav se hosté snažili o aktivní hru a jejich vysunutá obrana dělala domácím dost potíží.

Ve druhé třetině úroveň hry poklesla. Hodně k tomu přispělo časté vylučování, které mělo vliv na plynulost hry. Ve 23. minutě se ledová plocha vylidnila a hrálo se dokonce tři na tři. Západočeši se dostali ke slovu na konci 24. minuty, kdy se před Lašákem se prosadil průbojný Dvořák. Snížení znásobilo snahu hostujících hráčů o vyrovnání a na druhé straně dostal pardubické mužstvo do mírného útlumu. Výsledkem byla mnohem vyrovnanější hra než v první dvacetiminutovce. Při náporu Varů se několikrát vytáhl Lašák, plné ruce práce měl i jeho protějšek.

Na začátku závěrečné třetiny měli hosté téměř dvouminutovou výhodu dvou hráčů v poli, ale Pardubičtí se díky velké obětavosti ubránili. Namále ale měli ve 45. minutě, kdy v oslabení ujel Pech, a Novotný jej zastavil pouze za cenu faulu. O pár vteřin později se na Lašáka řítil Ustrnul, Čáslava ho fauloval a sudí nařídil trestné střílení. Řezníčkův nájezd ale Lašák, který byl krátce předtím v péči lékařů, zlikvidoval.

Výhru pojistil Andrašovský

Hra v následujících chvílích nabrala na tempu. Karlovarský tým silovou a důraznou hrou brzdil snahu domácích o rychlou kombinaci, naopak se Západočeši pouštěli do nebezpečných protiútoků, a to i ve vlastním oslabení. Šance na zvýšení hubeného náskoku se Východočechům naskytla v 53. minutě, když hráli minutu pět na tři. Už po šestnácti vteřinách toho využil domácí kanonýr Petr Sýkora.

Soupeř se ale nevzdával a v 55. minutě se do zakončení dostal Kumstát, který jen těsně minul Lašákovu branku. Vítězství domácích 4:1 pojistil svým prvním gólem v dresu Pardubic v 58. min. svým prvním gólem v pardubickém dresu Dušan Andrašovský.

Miloš Říha (Pardubice): "Karlovy Vary hrály dneska výborně. My jsme jim nabídli spoustu šancí, ale musím pochválit naše mužstvo, že po tak náročném programu, který jsme měli, plnilo všechny pokyny a šlo do utkání s maximálním nasazením. Ve druhé třetině jsme od toho trochu ustoupili, dělali jsme chyby, ale bylo to z přemíry snahy doma vyhrát. Jsem rád, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce."

Zdeněk Venera (Karlovy Vary): "Nejsme spokojeni s výsledkem, ale můžeme být spokojeni s předvedeným výkonem, protože obraz hry byl určitě vyrovnaný. Utekl nám začátek, kdy jsme dostali dvě branky, ale v druhé. třetině jsme si vytvořili šance. Měli jsme převahu, bohužel se trápíme v koncovce. Přesilovka pět na tři, sólové nájezdy, trestné střílení - to se musí proměňovat. Na jeden gól v Pardubicích těžko vyhrajeme, ale byl to slibný výkon."

Moeller Pardubice - Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Ondřej (Novotný), 13. M. Hlinka (P. Sýkora), 55. P. Sýkora (Novotný), 58. Andrašovský (Čaloun) - 24. Dvořák (Němec). Rozhodčí: Smeták - Bláha, Pouzar. Vyloučení: 14:16. Využití: 2:1. Diváci: 8027.
Sestavy:
Pardubice: Lašák - Linhart, Havíř, Novotný, Snopek, Koma, Čáslava, M. Šeda - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Ondřej, Blažek, Andrašovský - Čaloun, Koukal, Kolář - Starý, Tvrdík. Trenéři: Říha a Rohlík.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Mudroch, Duben, Kloz, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Balázs - Dvořák, Kraft, Skladaný - Machulda, Milan Procházka, Košťál - Borovanský, Pech, Tvrdek. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice