Hlavní obsah

Třeba se chytneme proti Spartě, doufá Kadlec

Psychická deka leží na hokejistech pražské Slavie. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky spadli až na dno extraligové tabulky, odrazit ode dna se chtějí v úterním derby se Spartou. "Není to nic příjemného, atmosféra v kabině houstne," odhaluje dění v týmu obránce Petr Kadlec v rozhovoru pro Právo.

Foto: čtk

Obránce pražské Slavie Petr Kadlec (vpravo)

Článek

Co se děje s hokejovou Slavií? Dostáváme laciné góly, a jakmile prohráváme, bojíme se na ledě cokoli udělat. Puk nám přeskakuje hokejky a netroufáme si ani udělat kličku. Neprosazujeme se v koncovce a drtí nás pak vlastní herní křeč. Není divu, že jsme spadli až na dno tabulky, i když je to hodně nepříjemné.

Proč mužstvo s tolika zkušenými hráči ztratilo sebedůvěru? Nepovedlo se pár zápasů a padla na nás deka. Současná situace je vyloženě o psychice. Není to nic příjemného, atmosféra v kabině houstne, srandičky jdou stranou a každý přemýšlí, čím to je, že nesplňujeme očekávání. Když se daří, jdete na led s tím, že se vám nemůže nic stát, a ono to vychází, jenže my teď máme vyloženě strach hrát a tím spíš děláme chyby.

Napadá vás kudy z krize ven? Musí se začít od maličkostí, každý u sebe. Snažili jsme si to vyříkat v kabině, taky trenér Růžička zvyšuje hlas častěji, než bývá zvykem, všem nám leží v hlavě, že bychom měli být v tabulce jinde. Nezbývá nic jiného než bojovat a hrát maximálně poctivě a zodpovědně.

Může vám pomoci již úterní derby se Spartou? Bude to určitě hodně těžký zápas, ale derby bude vyhecované, mohlo by nám sednout a třeba se chytneme proti Spartě. Doufám, že nás přijdou ve větším počtu povzbudit i fanoušci a konečně začneme hrát, jak se na Slavii sluší. Zvednout nás může jedině dobrý výsledek.

Jaký recept máte na pražského rivala? Pro nás nyní neexistuje žádný přijatelný soupeř, a než řešit soupeře, musíme spíš koukat na svou hru. Rozhodující bude, jak dlouho udržíme vzadu nulu, zda neuděláme zase zbytečné fauly a jestli konečně proměníme šance.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice