Hlavní obsah

Dopita: Dokážeme se vyhýbat nájezdům

Čestmír FolkSport.czPrávo

Teprve druhou porážku v sezóně utrpěli o víkendu hokejisté Českých Budějovic. Jihočeši neuspěli na ledě Znojma, jehož domácí neporazitelnost zachránil v prodloužení gól Jiřího Dopity. "Chceme se v základní části pohybovat v lepší polovině tabulky a to se nám zatím daří," pochvaluje si lídr jihomoravského celku v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jiří Dopita (uprostřed)

Článek

Váš gól v prodloužení přinesl teprve druhou porážku vedoucím Českým Budějovicím. Jak jste viděl vítěznou trefu? Dostal jsem se před Turkem k odraženému puku. Moje první střela skončila na břichu jednoho ze soupeřových beků, tak jsem plácl do puku ještě jednou a ono to vyšlo.

V prodloužení jste rozhodli i předchozí domácí duel s Libercem. Stáváte se na ně specialisty? To netuším. Ale je pravda, že se nám v přípravných utkáních před sezónou vůbec nedařily samostatné nájezdy. Zřejmě z nich máme obavy, a tak asi děláme všechno pro to, abychom se jim vyhnuli.

S Budějovicemi vám vůbec nevyšla úvodní třetina. Byla za stavu 1:3 o přestávce v kabině bouřka? Vůbec ne, vládl úplný klid. Trenéři nekřičeli, ale my jsme si sami uvědomovali, že musíme začít víc bruslit a nenechávat soupeři tolik prostoru. Vždyť jsme mohli prohrávat ještě mnohem výrazněji. Naštěstí jsme se zvedli a zápas otočili. Strašně důležitý byl gól Radima Bičánka na 2:3 při přesilovce pouhou vteřinu před druhou pauzou.

Jihočechům jste nastříleli v přesilovkách tři ze čtyř branek. Čím to?Značným přínosem byl právě návrat Bičánka, který nám předtím kvůli chřipce dvakrát chyběl. Řekli jsme si, že se musíme v početní převaze snažit co nejvíc střílet od modré čáry, což Radim ovládá dokonale. A taky jsme si tentokrát počínali před soupeřovým gólmanem mnohem agresivněji.

Co jste říkal na Budějovice, které zůstávají v čele extraligy? I přes prohru u nás prokázaly, že jejich první místo není náhodné. Moc se mně líbily už loni. Mají skvěle poskládané mužstvo a vynikajícího brankáře Turka. Mohou to dotáhnout hodně daleko.

Také vy jste ale začali letošní extraligovou sezónu dobře... Určitě. Chceme se v základní části pohybovat v lepší polovině tabulky a to se nám zatím daří. Těší nás, že jsme doma ještě neprohráli.

Sám jste dosud vstřelil v osmi utkáních čtyři góly. Uspokojuje vás tato bilance? Docela ano. Jsem rád, že se ještě víc střelecky daří parťákovi z naší formace Romanovi Eratovi. Individuální statistiky ovšem nejsou důležité. Rozhodující je, že nám to prozatím šlape jako mužstvu.

Reklama

Související témata: