Hlavní obsah

Krize Slavie trvá. Výměny můžou přijít, říká Růžička

Další tvrdý direkt inkasovala v úterý hokejová Slavia. Tentokrát ale bolel víc, protože jí ho uštědřil největší rival. Zatímco sparťané si pochvalovali výkon snů, slávisté ani po derby nepřestali spřádat plány, jak se vyhrabat z krize.

Článek

"Trejdy hráčů? I to je řešení, jak se z té situace dostat. Třeba nějaké uděláme, s klubovým vedením o nich budeme každopádně jednat," prohlásil kouč a manažer Slavie Vladimír Růžička po derby v útrobách Sazka Areny.

"Výměny by mohly přijít, ale nervózní v kabině z toho nejsme. Hráli jsme už lepší hokej než proti Vsetínu, ale Sparta se dokázala trefit ve chvíli, kdy rozhodně neměla převahu," tvrdil kapitán poražených Josef Beránek. "Možná je ale lepší, že krize přišla hned ze začátku sezóny. Je čas se s tím poprat, ukázat, že ten tým má pořád charakter."

Ton se pochlubí Markovi

Vítězové si zatím pochvalovali, jak jim prestižní zápas vyšel. Sparťanský hrdina včerejška Petr Ton hattrick nastřílený během pěti minut v kariéře dosud nezažil. "Strašně důležitý byl ten gól na 4:0. I když třeba nebyl tak pěkný," tvrdil ostrostřelec.

"Může nás těšit, že stejně dobrý hokej jsme hráli i proti Pardubicím a Zlínu," říkal Ton, který se těšil, jak se pochlubí bývalému spoluhráči Janu Markovi, jenž zatím válí v ruském Magnitogorsku. "S Honzou jsme neustále v kontaktu. To asi bude koukat," smál se.

Velký podíl na sparťanské výhře měl tentokrát gólman Dušan Salfický. Po výhře ve Zlíně to vypadá, že mistr našel adekvátní náhradu za Petra Břízu. "Moc mi pomohla první třetina, kdy jsem chytil pár ran. Pak už jsem si ten zápas vyloženě užíval. Přišlo sice jen necelých sedm tisíc diváků, ale udělali famózní atmosféru," vykládal brankář.

Ani ho nemrzely dvě obdržené branky. "Při první mi vlétl útočník do brankoviště, možná se to dalo pískat. Přišel jsem o vyrážečku a Vlasák to trefil na správné místo. Lepší ale za stavu 5:0 dostat gól než mít do prosince sádru. Druhá branka je ale moje vina. Blbě jsem to rozehrál, bohužel," culil se Salfický, zatímco slávisté vraštěli čela a drbali si hlavy.

Reklama

Související témata: