Hlavní obsah

Je rozhodnuto! Pardubice jdou přímo do čtvrtfinále, Plzeň má rekord

Praha
Aktualizováno

Plzeňští hokejisté se navnadili na převzetí Prezidentského poháru před svými fanoušky v posledním kole základní části extraligy výhrou nad Zlínem 3:2 a ziskem 107 bodů zaznamenali nový klubový rekord. Zároveň utnuli naděje hostů na přímý postup do čtvrtfinále, na který nedosáhla po porážce 0:3 od předposlední Jihlavy ani Olomouc. Poslední přímou postupovou pozici ve čtvrtfinále i přes porážku v derby s druhým Hradcem Králové 1:3 uhájily Pardubice, protože i Liberec prohrál své utkání ve Vítkovicích 2:3 v prodloužení. Třinci stačila k uhájení třetí příčky před Ostravany i porážka v Mladé Boleslavi 2:3 po samostatných nájezdech. Pátá Kometa zdolala poslední Litvínov 4:0. Sparta prohrála v Chomutově 2:4.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňští hokejisté s Prezidentským pohárem.

Článek
Fotogalerie

V předkole play off se tak utkají Liberec se Spartou a Olomouc se Zlínem. Ve čtvrtfinále pak Třinec s Pardubicemi a Vítkovice s Brnem.

Plzeň už měla zisk Prezidentova poháru jistý od středy a v posledním utkání dokázala ještě vylepšit klubový rekord v počtu bodů. O vítězství nad Zlínem rozhodl gól dvacetiletého Tomáše Vracovského v oslabení. Plzeň uhájila triumfy i v individuálních statistikách. Tomáš Mertl se navíc stal nejlepším střelcem základní části a aktuálně zraněný Milan Gulaš nejproduktivnějším hráčem.

Obsazení posledního volného postupového místa přímo do čtvrtfinále bylo hlavním tématem závěrečného kola. Šestou příčku hájily Pardubice, které šly ve vyprodaném derby s Hradcem Králové zásluhou Rolinka do vedení. Jenže hosté, kteří už měli před utkáním jisté druhé místo, třemi góly zápas otočili. O osudu Pardubic se nakonec rozhodovalo ve Vítkovicích.

Tam je mohl v případě vítězství sesadit ze šesté příčky Liberec. Hodně nervózní zápas s množstvím vyloučení měl nakonec kuriózní rozuzlení. Bílí Tygři totiž ztratili duel i naděje na šestou příčku chybou v prodloužení při vlastní přesilovce, kterou potrestal Hrbas. V konečném účtování mají Liberec i Pardubice stejný bodový zisk i poměr vzájemných zápasů, v nichž však vstřelilo Dynamo o jeden gól víc, a to nakonec o obsazení šesté příčky rozhodlo.

Naděje na šestou příčku si před posledním kolem dělala ještě Olomouc, která ale po sérii čtyř vítězství překvapivě prohrála 0:3 na ledě předposlední Jihlavy. Za domácí, kteří potřebují v boji o záchranu každý bod, se dvakrát trefil Kanaďan Rabbit, z toho jednou z trestného střílení. Straka pečetil výhru do prázdné brány.

Mistrovská Kometa zažila v pátek výprask v Olomouci (2:7), ale chuť si spravila s posledním Litvínovem. Brno poprvé od olympijské přestávky vyhrálo, když dva jeho góly vstřelil obránce Krejčík.

Sparta zažila v pátek úlevu, když si definitivně zajistila místo v předkole, a do Chomutova tak už cestovala v klidu. To Piráti potřebovali před play out bodovat a nakonec zvládli obrat, který uzavřel junior Lauko do prázdné brány. V přesilovce i oslabení se trefil domácí útočník Šťovíček. Za Spartu skóroval sedmnáctiletý debutant Kropáček.

Mladá Boleslav přišla právě v souboji se Spartou v pátek definitivně o šance na předkolo a v klubu zavládlo obrovské zklamání. Na jeho led si přijel Třinec pro bod, který potřeboval k udržení třetí příčky. A také si ho po porážce v samostatných nájezdech odvezl.

Extraliga on-line, 52. kolo
Jihlava - Olomouc 3:0
Branky: 11. Rabbit, 45. Rabbit (tr. střílení), 60. Straka
Pardubice - Hradec Králové 1:3
Branky: 8. Rolinek - 15. Smoleňák, 29. Vopelka, 31. Zigo
Brno - Litvínov 4:0
Branky: 14. Zohorna, 20. Krejčík, 41. Mallet, 45. Krejčík
Plzeň - Zlín 3:2
Branky: 19. Kubalík, 32. Stach,39. Vracovský - 19. Okál, 32. Okál
Ml. Boleslav - Třinec 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 21. Orsava, 59. Pacovský, rozhodující sam. nájezd Lenc - 29. Polanský, 57. Růžička
Chomutov - Sparta 4:2
Branky: 2. Flemming, 46. Šťovíček, 52. Šťovíček, 59. Lauko - 34. Voráček, 38. Kropáček
Vítkovice - Liberec 3:2 v prodloužení
Branky: 10. Olesz, 23. Szturc, 62. Hrbas - 2. Bulíř, 12. Bakoš

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články