Hlavní obsah

Pešánův skandál, rozhodčího vědomě a cíleně trefil láhví! Už zná trest

Praha

Trenér hokejistů Liberce Filip Pešán musí z rozhodnutí disciplinární komise extraligy zaplatit pokutu ve výši 50 tisíc korun za vhození plastové láhve na ledovou plochu, kterou navíc v nedělním utkání na ledě Vítkovic zasáhl jednoho z rozhodčích. Ředitel extraligy Josef Řezníček pak potrestal 10tisícovou pokutou asistenta trenéra Vítkovic Pavla Trnku za jeho kritiku rozhodčích v pátečním duelu v Litvínově.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Liberce Filip Pešán.

Článek

Pešán se obhajoval, že k vhození láhve došlo bezděčně, když gestikulací upozorňoval na hru soupeře v šesti hráčích, jeho vysvětlení šéf disciplinárky Karel Holý ale po prostudování videozáznamu nepřijal. Naopak dospěl k závěru, že i když byl vhozenou lahví nejdříve zasažen liberecký kustod, došlo rovněž k zásahu čárového rozhodčího Václava Hanzlíka.

„Jednání trenéra vůči rozhodčímu bylo vědomé a cílené," usoudil Holý a Pešánovi udělil za nesportovní chování padesátitisícový flastr.

Trnkův cirkus za deset tisíc

Extraligový šéf Řezníček zase udělil pokutu deset tisíc korun vítkovickému asistentovi trenéra Pavlu Trnkovi. Ten si po páteční porážce 1:2 v prodloužení na ledě Litvínova stěžoval na výkony hlavních arbitrů Adama Kiky a Lukáše Bejčka.

„Nejprve nám nebyl uznán regulérní gól. Poté faul v prodloužení, budiž. A třetí věc, když hlavní trenér řekne rozhodčímu: To si děláte, pardon, pr..., a byl vyloučen ze střídačky. To mi přijde jako cirkus," řekl Trnka i s vědomím, že klub za jeho vyjádření dostane pokutu, neboť aktéři zápasu se po jeho skončení k výkonům rozhodčích nesmějí vyjadřovat.

K vykázání trenéra Jakuba Petra z hráčské lavice Řezníček uvedl, že rozhodčí postupovali zcela v souladu s pravidly a s ujednáním valné hromady Asociace profesionálních klubů, na které se kluby nejvyšší soutěže v únoru 2018 dohodly, že zásadním způsobem omezí projevy nesportovního chování svých členů vůči sudím.

Reklama