Hlavní obsah

Marosz razí do boje proti kamarádům z Třince. Bude veselo, tvrdí. Půjčí si v létě rolbu?

Pardubice

Čeká ho série s pikantním nádechem. Centr Rostislav Marosz je odchovancem Ocelářů, a ještě zkraje sezóny hájil jejich barvy. Jenže v úterním úvodním čtvrtfinále play off nastoupí 27letý hokejista v třinecké aréně v pardubickém dresu jako soupeř a prahne Slezany vyřadit.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický útočník Rostislav Marosz (vlevo) slaví se spoluhráči gól.

Článek

Proti mateřskému klubu jste ve vyřazovacích bojích ještě nikdy nenastoupil. Jaké pocity se ve vás mísí?

Proti Třinci jsem si už v minulosti zahrál za Olomouc, Vary a v letošní základní části tady za Pardubice, takže s tím nějakou zkušenost mám, ale v těchto zápasech vždycky cítím větší motivaci. Znám tam hodně lidí a v mužstvu všechny kluky, takže určitě bude veselo.

Hecujete se s třineckými hráči?

Sem tam jsme si už napsali s Jurou Polanským, Martinem Adamským nebo Davidem Ciencialou, ale jde jenom o takové přátelské kočkování.

V Třinci jste prošel dorostem, juniory. Kdybyste přes Oceláře postoupili, nebál byste se tam v létě ukazovat?

Naopak, to bych si právě užil. Přemýšlel jsem, že bych si třeba půjčil rolbu nebo něco podobného a jezdil tam s ní. (úsměv)

Kolik kamarádů a známých bude na tribuně?

To je otázka. Říkal jsem jim, ať si lístky seženou sami, protože mně se jich nechce řešit třeba dvacet. Dám vstupenky rodině a ostatní si je budou muset zařídit sami. Ale kamarádů a známých bude v hledišti určitě hodně. Bude to zajímavé.

S Oceláři jste v základní části sehráli vyrovnané zápasy. Věříte si na soupeře?

Bude to vyrovnaná série. Třinec má kvalitní kádr a jednotlivce, kteří umějí rozhodnout zápas. Má dobré přesilovky i výborného gólmana. Ale v Pardubicích je skvělá parta. Když budeme hrát maximálně zodpovědně zezadu a vyvarujeme se faulů, je v našich silách soupeře potrápit a hru mu znechutit.

Za Dynamo jste v 38 zápasech zaznamenal 12 gólů a 15 asistencí. Cítíte, že v této sezóně hrajete možná nejlepší hokej v kariéře?

Právě že ne. Ale zkusím tomu jít teď naproti a třeba se to zvedne.

V čem vidíte problém? Z tribuny vaše hra vypadá velmi dobře.

Prostě pocitově to není můj nejlepší hokej, i když v naší lajně je to rozdělené super a celkem to klape. Ale udělali jsme týmový úspěch a my se nesmíme dívat, kdo jak v zápasech hraje. Musíme všichni pracovat pro tým a nechat na ledě všechno.

Jak často se během sezóny dostanete z Pardubic do Třince?

Jezdil jsem ze začátku, když byla volna. Ale teď jsem spíš v Pardubicích, kde mám byt. Řídím na pohodu, takže mi cesta autem trvá zhruba dvě a tři čtvrtě hodiny. Ale v noci se dá trasa ujet i za dvě hodiny a čtvrt.

Pardubičtí fanoušci hodně žijí hokejem. Poznávají vás na ulici?

Ne, já chodím po městě s kapucí (úsměv). Opravdu mě nikdo nepoznává, lidi jsou tady ale super. Doufám, že si play off s námi užijí a dopadne pro Pardubice dobře.

Zápasy play off doprovází tradiční rituály. Chystáte v kabině také nějaký?

Barvit vlasy už si tady asi nebudeme, protože máme starší kluky od rodin. Kapitán Tomáš Rolinek je úplně pro cokoliv, co tmelí partu. Uvidíme, s čím přijde.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články