Hlavní obsah

Hokej musí ustoupit bojovníkům v kleci. Šestý duel Liberce s Hradcem by začínal už v 11 hodin

Praha
Aktualizováno

Případný šestý duel čtvrtfinálové série play off hokejové extraligy mezi Hradcem Králové a Libercem by se příští sobotu 24. března uskutečnil na severu Čech už od 11 hodin a ne od 16 hodin, jak bylo původně v plánu. V uvedeném čase se totiž na libereckém zimním stadiónu uskutečni akce Night of Warriors v MMA.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Vzhledem k tomu, že se Liberec s Hradcem Králové nedokázaly na vyřešení kolize obou sportovních akcí vzájemně domluvit, vložil se do jednání ředitel extraligy Josef Řezníček, který náhradní termín řešil s generálními manažery obou klubů - libereckým Ctiborem Jechem a královehradeckým Alešem Kmoníčkem.

Z důvodu regulérnosti soutěže a nedohody soupeřů přitom Řezníček vyloučil, že by bez jejich souhlasu pořadatelství pátého a šestého utkání změnil, stejně jako varianty, že by se zápas odehrál na neutrálním zimním stadiónu nebo že by došlo k posunu v rozpisu všech utkání série.

Proto Řezníček rozhodl, že se případné šesté čtvrtfinále uskuteční příští sobotu už od 11 hodin. Vzhledem k dojezdové vzdálenosti mezi Libercem a Hradcem Králové nevyhověl žádosti Mountfieldu HK, aby byla pořádajícímu klubu stanovena povinnost uhradit Severočechům náklady spojené s přespáním a případnou kompenzaci ponechal na dohodě obou soupeřů.

„Není úplně běžné přesouvat termíny a začátky zápasů v tvrdých a nervózních bojích play off, kdy už jde o všechno. Snažili jsme se najít schůdné východisko tak, aby žádný z týmů a jeho fanoušků nebyl nijak poškozen. Vedení extraligy nakonec rozhodlo ve prospěch našeho návrhu," uvedl Ctibor Jech.

„Už při podpisu smlouvy s HomeCredit Arenou jsme o případné kolizi termínů odvislých od případného postupu libereckých Tygrů byli srozuměni. Již v té době jsme měli připravené varianty, jak v případě naplnění tohoto scénáře postupovat. Jsme za takový přístup především ze strany hokejových týmů opravdu vděční, sportovní fair play a vzájemný respekt hokeje i bojových sportů je toho důkazem," řekla Sport.cz Monika Soukalová za organizátora akce Night of Warriors.

Reklama

Související témata: