Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 1:2 PPStav série 3:1Hradec odmítl konec sezóny! V prodloužení čtvrtou bitvu rozhodl Smoleňák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kovařčík 1 : 0
18. Cibulskis 1 : 1
80. Smoleňák 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince první šanci postoupit do finále extraligy nevyužili. Ve čtvrtém zápase semifinálové série s Hradcem Králové prohráli na domácím ledě 1:2 v prodloužení. Rozhodující branku vstřelil v čase 79:27 Radek Smoleňák a Východočeši snížili stav série na 1:3. Pátý duel se hraje od 17 hodin v pátek v Hradci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Vladimír Dravecký z Třince a Rudolf Červený z Hradce.

Článek
Fotogalerie

Hosté nastoupili do čtvrtého semifinále série s nožem na krku a také bez svého třetího nejproduktivnějšího hráče v play off Petra Koukala. Hradec si po třech nevydařených úvodech v sérii konečně v první části nezadělal na porážku.

Do soupeře se totiž pustil aktivně a úvodní dvacetiminutovku zvládl jednoznačně nejlépe. Přesto po několika svých náznacích šancí nechal jít Třinec do vedení: hosté nechali v 15. minutě nabrat rychlost ve středním pásmu Michalu Kovařčíkovi, který se vyhnul Vopelkovi a ranou pod břevno překonal Rybára.

Východočeši tentokrát ale přišli s rychlou odpovědí a ještě před koncem první třetiny srovnali. Radovan Pavlík i vinou třineckého faulu svůj průnik nedotáhl, v signalizované výhodě však zpoza klece založil pohlednou křížnou kombinaci, po níž do odkryté brány přesně pálil Cibulskis.

Stav 1:1 pak zápas sešněroval víc takticky. Domácí se nikam za každou cenu tlačit nemuseli, přitom bez potíží bořili útočnou aktivitu soupeře, který potřeboval dát další góly. Nejprve z brejku polechtal hostující tyčku Cienciala, pak třineckou obranou proklouzl ve 32. minutě Džerinš, ale Hrubec proti jeho ráně srazil betony, a v 38. minutě se zajímavě vypadající kombinací zblízka ideálně v koncovce nenaložil ani Smoleňák.

Spíš opatrnější ráz zápasu přetrval až do konce. Blíž k rozhodujícímu gólu však měli Třinečtí, kterým sázka na brejky vynesla několik slibných, leč nedotažených protiútoků. Michal Kovařčík zblízka v 52. minutě bekhendem nestihl usměrnit puk mezi tyče a na druhé straně hned nato na Hrubcovi pohořel Filip Pavlík.

Prodloužení nabídlo málo vzruchu a ještě méně příležitostí. Přišla jen jediná, zato stoprocentní: domácí Rákos ale tváří v tvář Rybárovi v 75. minutě puk do sítě nedostal. Když už oba týmy čekaly na nájezdy, rozhodl se Hrubec nastřelený puk ze středního pásma nepodržet a rozehrát do rohu za bránu, kde ho však vybojovali hosté a po nahození od modré čáry rozhodl gólovou tečí Smoleňák.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. M. Kovařčík (M. Doudera) - 18. Cibulskis (Vopelka, R. Pavlík), 80. Smoleňák (Gregorc, Červený). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7, navíc Džerinš (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 3:1.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Matyáš - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Hrňa, R. Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Pláňek - Smoleňák, Džerinš, Červený - Jaroslav Bednář, Kukumberg, M. Látal - Vopelka, Cingel, R. Pavlík - Köhler, Dragoun, Šimánek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: