Hlavní obsah

Karlovy Vary - Kladno 3:1Vrdlovec zařídil dvěma góly výhru Karlových Varů nad Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kružík 0 : 1
8. Kohout 1 : 1
11. Vrdlovec 2 : 1
55. Vrdlovec 3 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů zdolali ve 4. kole baráže o extraligu doma Kladno 3:1, poprvé naplno bodovali a posunuli se na třetí místo o dva body právě před Rytíře. Energie oplatila Kladnu nedělní prohru 1:3. Hosté sice vedli díky brance Daniela Kružíka, ale ještě v první třetině otočili stav Martin Kohout a Daniel Vrdlovec, který v 55. minutě svou druhou trefou pojistil výsledek.

Foto: Kubeš Slavomír, ČTK

Karlovarští hráči spolu s fanoušky slaví třetí gól.

Článek

Zraněný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr stejně jako v předešlých duelech baráže nechyběl na lavičce Kladna po boku kouče Miloslava Hořavy staršího a jeho asistenta Pavla Patery.

Středočeši začali v Karlových Varech aktivněji a ve čtvrté minutě se dočkali vedení. Kružík ujel karlovarské obraně a střelou nad levé Novotného rameno otevřel skóre. Energie odpověděla ve vlastním oslabení, když ujel Kohout a překonal Cikánka. Domácí pak otočili stav v 11. minutě, když Podlipnikovu ideální přihrávku zužitkoval Vrdlovec.

Ve druhém dějství pokračoval urputný boj s častými vyloučeními na obou stranách. Kladno mělo na osm i pak na deset vteřin výhodu hry pěti proti třem, ale stav se nezměnil. Největší šanci ke skórování ve druhé části si vytvořil v plném počtu hráčů na ledě domácí Stloukal, který nedokázal přesně zakončit přečíslení dvou na jednoho. Před pauzou trefil kladenský Tůma při Flekově trestu tyč.

Napínavý souboj o kontakt s čelem barážové tabulky pokračoval i v závěrečné dvacetiminutovce. Převahu postupně získávali svěřenci trenéra Pešouta a nutili soupeře k faulům. Půl minuty trvající přesilovku pět na tři Karlovy Vary ještě nevyužily, v 55. minutě se ale při Kružíkově trestu trefil podruhé v utkaní Vrdlovec. Středočechům nepomohla ke zkorigování výsledku ani dvouminutová power play, zvýrazněná na posledních 31 sekund ještě vyloučením Martina Rohana.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kohout, 11. Vrdlovec (Podlipnik, Tuominen), 55. Vrdlovec (Kovačevič, Stloukal) - 4. Kružík (Redlich, T. Kaut). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5272.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Podlipnik, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Krejčí - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Kverka, Stloukal - Gríger, Skuhravý, Zadražil - Vrdlovec, Tuominen, O. Beránek. Trenéři: Pešout a Mariška.
Kladno: Cikánek - Štich, Zelingr, Štindl, Repe, Lenďák, Kehar - Kružík, T. Kaut, Redlich - D. Tůma, Kubík, J. Kloz - Zikmund, Svedlund, M. Hořava ml. - Pekr, Přikryl, Strnad. Trenéři: M. Hořava st. a Patera.

Reklama

Související témata: