Hlavní obsah

Třinecký útočník je hitem internetu. Fanoušci se zajímají i o jeho školní léta

Praha

Adrenalin na stadiónech, nervy u televizí, tohle je finále hokejové Tipsport extraligy, kde mezi sebou válčí Třinec s Brnem. Po dvou zápasech je stav nerozhodný 1:1. Třetí duel je na programu ve středu v Brně. Zvýšený zájem o tuto vyhecovanou partii je znát také na internetu, kde fanoušci vyhledávají informace o této sérii. Lidé si od konce března zadali téměř tři tisíce dotazů vztahujících se k dění okolo těchto klubů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Finále fanoušky zajímá. David Cienciala z Třince je jedním z nejvíce vyhledávaných jmen na serveru Seznam.cz.

Článek

Zhruba každý osmý dotaz na portálu Seznam.cz mířil na to, kde je možné zápasy týmů sledovat nebo si na ně rovnou koupit vstupenky. Nejhledanějším hráčem na českém internetu se ve stejném období stal třinecký forvard David Cienciala.

„Celkem sice více dotazů zadali fandové brněnského klubu, v přepočtu na počet obyvatel Brna a Třince jsou ale jednoznačně aktivnější fanoušci Ocelářů. Na 100 obyvatel Třince připadalo 15 dotazů spojených s jejich domovským klubem, zatímco na 100 obyvatel Brna šest dotazů spojených s HC Kometou Brno, jak ukazují naše data za uplynulé dva týdny," upřesňuje Michal Sedláček, produktový manažer rubriky Vyhledávání na Seznam.cz.

Na internetu vládne Kometa

V pomyslném souboji o hledání informací v souvislosti s oficiálním názvem klubu zvítězila jednoznačně Kometa, dotazů padlo čtyřikrát více než na slezský klub. Naopak správné znění názvu klubu zadávali lidé zajímající se o klub HC Oceláři Třinec. K remíze pak došlo v počtu zadaných výrazů vztahujících se k živým přenosům, které vysílá veřejnoprávní televize, kdy byly počty hledaných dotazů téměř totožné.

Obecně nejvíce informací si lidé hledali o třineckém útočníkovi Davidu Ciencialovi. Kromě jeho hokejových úspěchů v rámci play off se lidé zajímali o rodinu, jména rodičů, základní školu, kterou navštěvoval, nebo místo narození.

Dotazy mířily také na Martina Růžičku, konkrétně se fanoušci zajímali o jeho aktuální zranění. V hledání se objevila také jména hráčů ve spojení s jejich partnerkami, nejvíce takových dotazů se týkalo brněnských hokejistů, a to Michala Gulašiho, Martina Erata, Ondřeje Němce a Marka Čiliaka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.