Hlavní obsah

Litvínov - Jihlava 3:2Litvínov vydřel důležité vítězství nad Jihlavou v utkání plném zvratů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Černý 1 : 0
19. Skořepa 1 : 1
28. Seman 1 : 2
53. Mikúš 2 : 2
56. Gerhát 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli v úterním utkání 10. kola baráže doma nad Jihlavou 3:2 a poskočili v tabulce baráže na druhé místo, které by jim stačilo k udržení extraligy. Vítězný gól vstřelil v 56. minutě útočník František Gerhát.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Černý z Litvínova střílí gól do sítě Jihlavy v utkání baráže. Vlevo brankář Josef Kořenář a jeho spoluhráč z Jihlavy Jakub Suchánek.

Článek
Fotogalerie

Litvínov nastoupil do utkání s obráncem Douderou na levém křídle čtvrté formace, přestože byl na soupisce napsaný útočník Doležal. První šanci si vytvořili hosté: Čachotský našel křížným pasem Zemana, ten trefil pouze boční síť. V páté minutě se ukázala dvojice Lukeš, Hübl, gólman Kořenář byl ale pozorný. O chvíli později Baránek vypálil od modré, Kořenář jeho střelu vyrazil, stejně si sice počínal i při druhé střele, tentokrát ovšem puk vyrazil pouze k Černému a ten z dorážky otevřel skóre.

Domácí byli v tlaku, Gula vybídl střílenou přihrávkou opět Černého, tentokrát puk těsně minul levou tyčku. V další šanci se ocitl Jánský a po něm i Hübl, Kořenář svůj tým podržel. Na druhé straně ve 12. minutě mohl z rychlého protiútoku vyrovnat Zeman, trefil ale jen pravou tyč. V závěru třetiny si hosté vypracovali několik slibných příležitostí a jedna z nich se také ujala, když v 19. minutě vyrovnal v přesilové hře Skořepa.

Vyrovnávací branka jihlavský tým nakopla a ve druhé části bylo hostů plné hřiště. V 28. minutě vystřelil Seman přes obránce, kotouč propadl Kantorovi mezi betony a hosté rázem otočili vývoj utkání. Domácí byli jako opaření. Další šanci měl Rys, po něm i Suchánek, jenže Kantor tentokrát předvedl dva výtečné zákroky. Litvínov se oklepal až po polovině utkání, Gerhát ve vyložené šanci nedokázal z mezikruží trefit přesně. A když vyrovnání nepřišlo ani z obrovského závaru, šlo se do kabin za stavu 1:2.

Domácí vlétli do třetí části s cílem zvrátit nepříznivý stav, ale proti byl výtečný Kořenář, který zlikvidoval jak šanci Jánského, tak obránců Sörvika i Skleničky. Domácí svůj tlak stupňovali a nakonec se dočkali v 53. minutě vyrovnání, když Mikúš z otočky napálil puk na branku a ten po šťastném odrazu doklouzal za brankovou čáru.

V 56. minutě přišla vítězná trefa v podání Gerháta, který pohotově dorazil kotouč do branky a diváci byli u vytržení. Hostům v závěru nepomohlo ani odvolání brankáře, ani hra v šesti proti čtyřem, při níž stáli při domácích všichni svatí a se štěstím tři body uhájili.

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. J. Černý (Baránek, Gula), 53. J. Mikúš (Sörvik, M. Hanzl), 56. Gerhát (Sörvik, Iberer) - 19. Skořepa (P. Straka, Suchánek), 28. F. Seman (D. Čermák, Kořenář). Rozhodčí: Pešina, Šír - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 4:3, navíc Frolo (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4642.
Litvínov: Kantor - Sörvik, Baránek, Gula, Frolo, Z. Sklenička, Iberer - M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Řehoř, Gerhát, Trávníček - Matoušek, Válek, L. Doudera. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.
Jihlava: Kořenář - De la Rose, Suchánek, Stříteský, J. Zdráhal, Šidlík, Váňa, Půža - P. Straka, Skořepa, Diviš - Čachotský, A. Zeman, Anděl - D. Čermák, R. Hubáček, Seman - Rys, M. Hlinka, Půža. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice