Hlavní obsah

Přijde konec? V Brně mi zachránili kariéru, ale nevím, co bude dál, líčí opora mistrů

Já vám ten pohár do Brna přivezu už v neděli! Přesně to slíbil hokejový brankář Komety Marek Čiliak svým dětem; tříletému Alecovi a šestileté Elisse; před pátým finálovým duelem play off v Třinci. A osmadvacetiletý rodák ze Zvolenu tak skutečně učinil.

Marek Čiliak a první dojmy po zisku tituluVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Oslavy v kabině Komety Brno II

Martin Nečas hovoří po vítězství v Třinci

Martin Erat po zisku titulu

Libor Zábranský po zisku titulu

Oslavy v Brně

Byl to velký závazek?

Jakmile dětem něco slíbím, tak to přeci musím dodržet, aby nebyly smutné. Strašně to prožívaly. Jsem kvůli nim moc rád, že titul zase máme.

Říká se, že obhajovat je mnohem těžší, než titul získat poprvé... Podepsal byste to?

Kdo říká, že obhajoba je těžší? (směje se) Prostě máme super mužstvo. Jeden za druhého by na ledě položil život. Moc mě těší, že jsem mohl hrát v takovém mužstvu. Jsem strašně rád za Leoše (Čermáka), Špenyho (Erata), že jsme titul obhájili. Ti dva toho v hokeji dokázali obrovsky moc a strašnou spoustu věcí jsem se od nich naučil.

V play off jste odchytal všechny zápasy bez jediného střídání. Bylo to psychicky náročné?

Musím přiznat, že ano. Cítil jsem, jak psychika dostávala zabrat. O to je teď ale sladší, že jsme mistři. Všechno ze mě najednou spadlo.

Marek Čiliak v play off 2018
Zápasy14
Minuty851
Zákroky376
Průměr gólů/zápas1,83
Úspěšnost zásahů93,53%
Čistá konta1

V Brně vám skončila smlouva. Šlo v neděli o váš poslední zápas v dresu Komety?

Nechci teď na podobné otázky odpovídat. Jsem strašně rád, že jsem mohl být od patnácti v Brně. Zachránili mi kariéru, když jsem chtěl s hokejem končit, protože na Slovensku hrát nešlo. Nevím, co bude dál, ale v Brně jsem doma, miluju to tam. Nechci se v tom teď pitvat.

Prodloužíte si sezónu ve slovenském nároďáku na MS v Dánsku?

Nevím. Měl bych jet, volali mi kvůli tomu. Během play off mě ale chtěli nechat v klidu, tak teď si s Jánkem Lašákem (trenér brankářů slovenské reprezentace) zavoláme a na všem se nějak dohodneme.

Reklama

Související témata: