Hlavní obsah

Šindelův hattrick pomohl Plzni k výhře nad Budějovicemi

PLZEŇ

Hokejisté Plzně zdolali v utkání 15. kola extraligy doma České Budějovice 5:3 a připsali si tak výhru v třetím ze čtyř utkání pod vedením nového trenéra Jiřího Kučery. O výhru Lasselsbergeru se výrazně zasloužil Jakub Šindel, jenž zaznamenal tři branky a donutil gólmana Mountfieldu Romana Turka ke střídání.

Článek

Rušné utkání začalo útočnou hrou obou mužstev. Pohledné akce se střídaly na obou stranách. Skóre mohl otevřít v přesilové hře z dorážky domácí Král, v rozhodujícím momentu mu ale vypíchl kotouč českobudějovický gólman Turek. Z protiútoku se radovali naopak hosté. Veselý využil chybu v plzeňské rozehrávce a svůj samostatný únik v oslabení zakončil povedeným bekhendovým blafákem.

Poté měli možnost hrát přesilovku také hosté. Podobně jako předtím domácí ji ovšem nezužitkovali a naopak čtyři vteřiny po Hudcově návratu inkasovali branku. Nepřesná střela Adamského se totiž odrazila od zadního mantinelu přesně na hůl Šindelovi, který střelou po ledě překvapil Turka. Hosté následně nevyužili dvakrát dlouhou přesilovku pět na tři, když ta druhá trvala plné dvě minuty. Po ubráněných přesilovkách soupeře se nadechli k náporu domácí. Nejblíže ke vstřelení druhého gólu byl Divíšek, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti po sólu přes celé kluziště dokázal Turek zastavit.

V úvodu prostřední části dokázal strážce svatyně hostů zkrotit také bombu Nedomy z mezikruží. Za chvíli přihrál Malinský ideálně do jízdy Šindelovi, který přesnou střelou k pravé tyči strhl vedení na stranu domácích. Hosté mohli srovnat při početní výhodě, na modré čářy ovšem ztratil kotouč Kutlák a jeho zaváhání potrestal Fabuš samostatným únikem zakončeným přesnou střelou pod břevno.

Turek poté uchránil hosty od pohromy při šancích Hobla a Krále. Obrana hostí se však nepoučila a chybovala znovu. Šindel tak mohl z dorážky pohodlně zkompletovat hattrick. To už Turek nevydržel a nechal se vystřídat Cháberou. Těsně před druhou sirénou vrátil hosty do hry při dvojnásobné početní výhodě Brabenec, když tečí Gřegořkovy střely snížil na 4:2.

V první minutě závěrečné části ovšem vrátil při přesilové hře domácím dvoubrankové vedení střelou od modré čáry Derner. Hosté se ale nevzdali a po nedůslednosti domácích obránců vzápětí snížil Gulaš bekhendovou střelou pod břevno na 3:5. Utkání tak zůstalo otevřené. Domácí ale podržel gólman Málek, který zlikvidoval Hudcovu šanci a o chvíli později mu pomohla levá tyč při bekhendovém pokusu Kutláka. V závěru ještě hosté odvolali gólmana, změnu skóre to však nepřineslo.

Lasselsberger Plzeň - Mountfield České Budějovice 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Šindel (Adamský), 26. Šindel (Malinský), 29. Fabuš, 35. Šindel (Adamský), 41. Derner - 5. Veselý, 39. Brabenec (Gřegořek), 43. Gulaš (Mertl). Rozhodčí: Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:10, navíc Divíšek (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 4980.
Plzeň: Málek - Cartelli, Derner, Nedoma, Malinský, Benák, Trnka, Pulpán, Mazanec - Zelenka, Divíšek, Šaffer - Důras, Šindel, Adamský - Fabuš, Král, Ludvík - J. Heřman, Kepl, Hobl. Trenéři: Kučera a Černý.
České Budějovice: Turek (35. Chábera) - Gřegořek, Macháček, Výborný, Kutlák, Posmyk, Vydarený, od 35. navíc Parýzek - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, V. Nedorost, Sailer - Šimánek, Vak, Veselý - Gulaš, L. Květoň, Kotrla - od 27. navíc Mertl. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice