Hlavní obsah

Šindel prý potřeboval i k druhému hattricku v extralize štěstí

PLZEŇ

Po necelých třech letech se dočkal nejmladší střelec hattricku v hokejové extralize Jakub Šindel druhého třígólového zápasu. Podobně jako v listopadu 2003, kdy se zapsal do historie v dresu Sparty proti Vítkovicím, i tentokrát podle svých slov potřeboval štěstí. Třemi góly vyhnal plzeňský útočník z branky zkušeného českobudějovického brankáře Romana Turka.

Článek

Talentovaný Šindel nejprve vyrovnal v první třetině na 1:1 a ve druhé části přidal ještě dvě branky. Své góly vměstnal do necelé půlhodiny. "Při prvním gólu mi střela příliš nesedla, ale Turek si ji srazil do branky. Druhý gól byl nejdůležitější a navíc jeden z nekrásnějších v mé kariéře. Třetí trefa byla zase nejsnazší, dorážel jsem střelu Adamského," řekl po utkání novinářům Šindel.

Nejlepší sestava 15. kola hokejové extraligy podle redakce Sport.cz:
Orct (Kladno) - Jan Hanzlík (Sparta), Mazanec (Plzeň) - M. Procházka (Kladno), Reichel (Litvínov-3), Šindel (Plzeň).

Svůj předchozí hattrick si moc dobře pamatuje. "Dal jsme ho v sedmnácti letech ještě za Spartu proti Vítkovicím. Měl jsem tehdy štěstí, podobně jako tentokrát," vybavil si okamžitě Šindel. "Budějovice hrály hodně otevřeně, své šance ale neproměnily, nám to tam naopak padalo. Jsme teď psychicky nahoře, po čtvrteční důležité výhře ze Slavie."

Člen druhého útoku Lasselsbergeru věří, že nedělní výhra pomůže Plzni pokračovat ve zlepšených výkonech. "Máme těžký víkend, protože hrajeme ve Vítkovicích a poté doma se Znojmem. Jsme teď ale rozjetí a musíme tedy zkusit dohnat manko z úvodu sezóny. Extraliga je ale strašně vyrovnaná a série proher nás klidně může poslat za Slavii na dno extraligy," uvedl syn slavného hokejového brankáře Jaromíra Šindela.

Reklama