Hlavní obsah

Hokejovou Plzeň opouští kapitán i nejlepší střelec. Indiáni odtajnili také první posily

Plzeň

Rekordman v počtu extraligových startů Petr Kadlec už v příští sezóně plzeňský dres neoblékne. Jedenačtyřicetiletý hokejový zadák, jenž byl v uplynulém ročníku kapitánem mužstva, končí na západě Čech stejně jako nejlepší střelec a druhý nejproduktivnější hráč základní části soutěže Tomáš Mertl. Tým opouštějí i zkušený bek Jakub Kindl nebo útočníci Jan Schleiss s Miroslavem Preisingerem. O změnách v kádru informoval klub v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Petr Kadlec už v Plzni pokračovat nebude.

Článek

Kadlec působil ve Škodě poslední čtyři roky. V minulé sezóně ho trápily potíže s kolenem, kvůli nimž odehrál v základní části pouze 25 zápasů. Dvojnásobný extraligový šampión v barvách pražské Slavie vévodí statistice odehraných utkání v tuzemské nejvyšší soutěži, v níž loni v březnu odsunul na druhou příčku jiného obránce Františka Ptáčka (1210) a svůj vlastní rekord v nedávno skončené sezóně neustále posouval. Aktuálně má na kontě už 1250 duelů. V Plzni mu však vypršela smlouva a na nové se s vedením nedomluvil.

Loučí se i kanonýr Mertl. Dvaatřicetiletý centr, který reprezentoval Česko na olympiádě v Pchjongčchangu, vytvořil v Plzni údernou dvojici s Milanem Gulašem. V 50 zápasech nasbíral 57 bodů (30+27) a Západočechům výrazně pomohl k zisku Prezidentského poháru.

Velkou ztrátou pro bronzový celek uplynulého ročníku je rovněž odchod brankářské jedničky Miroslava Svobody, jenž před pár dny uzavřel dvouletý kontrakt s Nashvillem, kde zabojuje o šanci zachytat si v NHL. V týmu nebude pokračovat ani druhý gólman Alexandr Hylák stejně jako útočníci Tomáš Kubalík, Matěj Chalupa a Tomáš Vracovský.

Do Plzně míří Nedorost

Indiáni zároveň fanouškům odtajnili také první posily. Nejzvučnějším jménem je juniorský mistr světa z let 2000 a 2001 Václav Nedorost, jenž si zahrál jedenáct střetnutí i za seniorskou reprezentaci a v barvách Colorada či Floridy okusil NHL. Šestatřicetiletý urostlý křídelník naposledy nastupoval v první lize za mateřské České Budějovice, kde v 61 zápasech zaznamenal 22 gólů a 32 asistencí. Před angažmá na jihu Čech působil sedm let v KHL.

Novou akvizicí se stal dvaatřicetiletý centr Vojtěch Němec. Šikovný útočník slavil v roce 2017 mistrovský titul s Brnem, kde zahájil také minulou sezónu. V jejím průběhu se ale v rámci hostování přesunul do Mladé Boleslavi. Na spolupráci s Indiány se dohodl i olomoucký forvard Jan Eberle, který si v loňském ročníku připsal v 50 utkáních základní části 27 bodů (9+18).

Do branky pak Plzeňští zlanařili talentovaného Dominika Frodla. Dvaadvacetiletá opora pražské Slavie se během loňské sezóny WSM ligy pyšnila úspěšností zákroků téměř 93 procent, přičemž lepší byl v této statistice jen karlovarský Filip Novotný.

Kontrakt navíc před časem prodloužili Ryan Hollweg, Matyáš Kantner, Jakub Pour, Petr Kodýtek i veterán Ondřej Kratěna.

Reklama

Související témata: