Hlavní obsah

Erat pokračuje, zato Čiliak v Kometě skončil. Má namířeno do KHL

Brno
Aktualizováno

Hokejový útočník Martin Erat bude nadále hrát za Brno. Šéf extraligového klubu Libor Zábranský oznámil, že šestatřicetiletý hráč pokračuje v kariéře. Zato brankář Marek Čiliak končí angažmá v týmu, kterému v posledních dvou sezónách výrazně pomohl k mistrovskému titulu. Osmadvacetiletý slovenský reprezentant se s Kometou rozloučil na svém instagramovém účtu. Účastník letošního mistrovství světa v Dánsku by měl zamířit do Kontinentální ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Erat a Kometa Brno, toto spojení bude platit i v nadcházející sezóně.

Článek

"Pro nás je důležité, že jsme se dohodli s Martinem Eratem, který bude pokračovat v kariéře. Dohodu s Martinem Eratem plně respektuji, s tím, že Martin bude mít delší volno a k týmu se eventuálně připojí až v průběhu sezóny dle jeho vlastního rozhodnutí," řekl v rozhovoru pro klubový web Zábranský.

Čiliak přišel do Brna již v mládežnickém věku ze Zvolena a od roku 2013 byl jedničkou Komety. Po této sezóně mu skončila smlouva a o jeho odchodu se již delší dobu spekulovalo.

"Podle mých informací od několika agentur, které pro něj pracují, má Marek nabídek relativně hodně. Povedlo se mu play off i mistrovství světa. Marek je v Brně od čtrnácti let, už před uplynulou sezónou jsme si mezi čtyřma očima řekli, že pokud mu přijde zajímavá nabídka, popřejeme mu hodně štěstí. Věřím, že se mu sen splní a finanční ohodnocení bude mít daleko větší," okomentoval odchod opory šéf klubu.

Jedničkou Brna by v příští sezóně měl být třiadvacetiletý Marek Langhamer. Ten se do extraligy vrátil v prosinci ze zámoří a v Brně podepsal smlouvu do roku 2020.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice