Hlavní obsah

Budějovice prožily na Slavii třetinu hrůzy

PRAHA

Nejtěžší porážku sezóny přinesla hokejistům Českých Budějovic třetina hrůzy na ledě Sazka Areny. Po vydřeném srovnání stavu na 3:3 dostali během necelých osmi minut poslední části čtyři laciné góly. "Vyhořela nám obrana, byl to totální průchoďák," zlobil se trenér hostů Josef Jandač.

Článek

"Sami jsme nabízeli Slavii možnosti ke skórování. Byl to naprostý kolaps, udělaly se hrubé chyby a upřímně přiznávám, že pro to selhání nenacházím vysvětlení. Pokud bychom ale měli předvádět takové výkony, bylo by to s námi hodně špatné a těžko bychom se udrželi v horních patrech tabulky," říkal naštvaně trenér.

Do Prahy přijeli Jihočeši v pozici lídra tabulky a dlouho to vypadalo, že mohou bodovat. "Ve druhém dějství se nám zlepšením bruslení podařilo vyrovnat průběh i skóre zápasu a začínali jsme domácí přehrávat, bohužel ve třetí třetině nastal děsivý propad v obraně. Hráčům do hlav nevidím, takže vám těžko řeknu, proč obránci najednou dělali něco jiného, než mají," kritizoval hru svého mužstva Jandač.

Posvítí si na obránce

Přitom před zápasem měl budějovický tým na kontě nejméně obdržených branek v soutěži. "Defenzíva dosud patřila k silným stránkám mužstva, o to víc jsem z takového selhání frustrovaný a doufám, že to tak cítí i hráči. Viníky bych našel, ale nechci je jmenovat, abych je nedostal ještě víc dolů," tvrdil Jandač.

Nakonec se ale pustil do detailnějšího rozboru chyb. "Zřejmě je nutné položit si otázku, jestli máme obránce, kteří stačí na extraligu. Před rozdílovým gólem Kutlák totiž nesmyslně rozehrávkou přišel o puk a bylo z toho přečíslení dva na nikoho. Při další brance si Beránek kolem Posmyka obšlápl, jako by stál na chůdách. Toman se zase nechal lehce obehrát Vlasákem a když vystřídáme gólmana, inkasujeme hned z první střely na branku, to už ale naše zoufalství vrcholilo," ulevil si Jandač.

Na dnešní dopoledne chystá hlavně s obránci promluvu. "Musíme si z toho vzít poučení a vrátit se k tomu, že vzadu hrajeme naprosto zodpovědně. Mužstvu zřejmě nesvědčí, když je moc v pohodě," přiznal kouč, jenž považuje za nutné vítězství v příštím kole, kdy bude soupeřem Budějovic poslední Vsetín. "K nedělnímu šlágru na litvínovský led bude nutné jet obezřetně, ale v pohodě, abychom se pak nevraceli s dalším debaklem."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice