Hlavní obsah

Obránce Píša bude Pardubicím chybět v osmi zápasech

PRAHA

Hokejový obránce Aleš Píša bude chybět Pardubicím v osmi zápasech. Disciplinární komise Asociace profesionálního klubů ledního hokeje mu ve čtvrtek pozastavila činnost do 21. listopadu. Po rvačce v nedělním zápase ve Zlíně mu změnila podmíněný trest za napadení rozhodčího z roku 2001 na nepodmíněný. ČTK to řekl ředitel soutěže Stanislav Šulc.

Článek

Devětadvacetiletý bek byl před pěti lety potrestán zákazem startu v patnácti utkáních za napadení čárového rozhodčího Viléma Cambala. Když se letos v létě vrátil do extraligy, disciplinární komise mu trest zkrátila na osm utkání a udělila mu podmínku do konce kalendářního roku.

Vzhledem k tomu, že v neděli dostal Píša za rvačku s Petrem Kubišem trest ve hře, musela se komise jeho případem opět zabývat. A podle pravidel změnila jeho podmíněný trest na nepodmíněný. Bývalý reprezentační bek, jenž se při potyčce se zlínským útočníkem navíc zranil, si tak musí "odsedět" zbývajících sedm zápasů starého trestu, osmý dostal jako automatický trest na bitku.

Zaskočený Píša

Pardubického beka rozhodnutí disciplinárky zaskočilo. "Jsem hodně zklamaný. Tohle jsem nečekal," uvedl pro server hokej.cz. Píša byl totiž přesvědčený, že vedení extraligy nebude původní trest posuzovat spolu s potyčkou na ledě. "Žil jsem v domnění, že se podmínka vztahovala jen na rozhodčí. Kdyby mi někdo řekl, že se nesmím pouštět do potyček, nedělal bych to. Pokud bych věděl skutečné znění trestu, prostě bych se do té bitky nepustil," dodal.

Existovala přitom i šance, že Šulc druhou polovinu trestu promine. Díky změně pravidel se totiž momentálně druhá polovina trestu rovnou promíjí a nepřevádí se na podmínku. "Konzultovali jsme to s právníky a rozhodli takhle. V létě jsme postupovali podle disciplinárního řádu, který platil tehdy a nyní jsme udělali to samé," řekl Šulc.

Kusý čeká na vyjádření DK

Své další kroky zvažuje i samotný klub. Generální manažer Zbyněk Kusý se podle svých slov na oficiálních internetových stránkách Moelleru k problémů vyjádří až poté, co dostane rozhodnutí disciplinární komise v písemné podobě. "Ihned, co dostaneme rozhodnutí, tak jej začne studovat naše právní oddělení. Chceme si ověřit, přesně podle jakých bodů a kterých norem se komise rozhodla k tomuto trestu," uvedl Kusý.

Píša odehrál v této sezoně za Pardubice šest zápasů, ve kterých si připsal pět kanadských bodů za tři branky a dvě asistence. Vzhledem k tomu, že jeho utkání si již odseděl v úterý, kdy chyběl v sestavě Moelleru proti Plzni, bude se moci opět představit v pardubickém dresu v 26. extraligovém kole.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice