Hlavní obsah

Starý se ještě necítím, tvrdí karlovarský kapitán Skuhravý na prahu čtyřicítky

Josef PešoutSport.czPrávo

V polovině nadcházející extraligové sezóny oslaví hokejový útočník Václav Skuhravý čtyřicáté narozeniny. Po nynějším ukončení kariéry řady osobností nejvyšší soutěže, jako jsou hradecký Jaroslav Bednář, sparťanský Jaroslav Hlinka, zlínský Ondřej Veselý, litvínovský Karel Pilař a další borci se tak dlouholetý kapitán Energie Karlovy Vary stane jedním z nejstarších hráčů extraligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarský útočník Václav Skuhravý slaví gól proti Mladé Boleslavi.

Článek

Co s vámi dělá fakt, že se řadíte mezi mohykány extraligy?

Je mi to jedno, že budu jedním z veteránů. Asi to tak vyjde, ale starý se ještě necítím.

Patříte ke strůjcům karlovarského návratu do extraligy hned po roce. Jak se za minulou sezónou ohlížíte?

I s odstupem sedmi týdnů po postupu tvrdím, že je to pro nás hodně i karlovarské fanoušky ceněný úspěch. Chtěli jsme se co nejdříve dostat zpátky a jsme rádi za to, co se nám povedlo. Po celou prvoligovou sezónu i v baráži jsme hráli dobře, neměli jsme žádnou krizi, což rozhodlo.

Z vlastní zkušenosti zřejmě víte, že v hokeji je pro úspěch nutná společná práce klubu jako celku. Potvrdilo se to i ve Varech?

Nejdůležitější bylo, že majitel nás po loňském sestupu podržel finančně, nechal kádr z devadesáti procent pohromadě. Má na našem návratu největší zásluhu.

Letní přípravu si zpestřujete startem za českou reprezentaci v hokejbale hráčů nad 35 let na mistrovství světa na zimním stadiónu v Ústí nad Labem. Co vás tam přivedlo?

Dřív jsem hrával i hokejbal a kluci z reprezentace mě požádali, jestli bych jim nepomohl. Jelikož se s většinou z nich znám, tak v tom nevidím nic zvláštního. Berou mě úplně normálně. A to, že turnaj probíhal v Ústí, je pro mě další plus. Vždyť jsme tam v minulé hokejové sezóně sehráli s Karlovými Vary několik zápasů ve WSM lize.

Zůstaňme u hokeje. Směřujete už myšlenky k dalšímu extraligového účinkování Západočechů?

Někdo se možná diví, že kromě Tomáše Mikúše z Nitry a dvou hráčů ze širšího kádru Komety Brno nemáme žádné posily. Zatím je ve Varech málo nových hráčů, ale vedení rozhodlo, že se bude posilovat až během srpna a až budeme trénovat na ledě, nebo tak nějak.

Jak se těšíte na přípravu?

Máme dobré soupeře včetně Sparty. Po roce se znovu potřebujeme dostat do extraligového tempa a věřím, že se na sezónu dobře přichystáme.

Reklama

Související témata: