Hlavní obsah

Ovečkin nevylučuje návrat do KHL: S Dynamem jsme v úzkém kontaktu, přiznává kanonýr

Moskva/Praha

Pro nadcházející dvě sezony má ještě platný kontrakt ve Washingtonu, co ale nastane od ročníku 2021/22, zatím hvězdný hokejový útočník Alexandr Ovečkin netuší. Bude pokračovat v NHL, nebo se vrátí do moskevského Dynama, kde hokejově vyrůstal? Třiatřicetiletý ruský kanonýr přesun do KHL v pondělí nevyloučil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Alexandr Ovečkin v dresu Ruska.

Článek

V šesti z posledních sedmi sezon v NHL nasázel Ovečkin minimálně devětačtyřicet branek a v historické tabulce kanonýrů NHL se s 658 přesnými zásahy posunul už na třinácté místo. A je velice pravděpodobné, že pořadím bude stoupat i nadále.

Na Jaromíra Jágra, jemuž patří třetí příčka, aktuálně ztrácí 108 tref. Ovečkin by se musel hodně činit, aby manko umazal během následujících dvou sezon, pokud by ale v NHL podepsal novou smlouvu, českou legendu by nejspíš předběhl. A kdo ví, jestli by v tom případě neútočil i na lídra Waynea Gretzkého, od kterého ho nyní dělí 236 branek.

Osminásobný vítěz Maurice Richard Trophy pro nejlepšího kanonýra NHL však kvůli honění rekordů za každou cenu za oceánem nemusí zůstat. Když v pondělí vhazoval čestné buly před utkáním Omsku s Dynamem Moskva, ruským novinářům přiznal, že ve hře je i jeho návrat do KHL za dva roky.

Konkrétně do mateřského Dynama, jehož dres naposledy oblékal v roce 2012 během výluky NHL.

„Má smlouva s Washingtonem vyprší v roce 2021 a nikdy jsem se netajil skutečností, že zvažuji několik možností," připustil Ovečkin.

„Všechno se bude odvíjet od mého zdraví. KHL podrobně sleduji, soutěž se vyvíjí správným směrem. S Dynamem zůstávám v úzkém kontaktu," navnadil trojnásobný mistr světa fanoušky moskevského klubu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články