Hlavní obsah

Markova nahrávka v prodloužení rozhodla zápas s Dynamem Moskva

MOSKVA

Český útočník Jan Marek pomohl v pondělí přihrávkou na rozhodující gól k vítězství hokejistů Magnitogorsku nad Dynamem Moskva 4:3 v prodloužení. Nejproduktivnější hráč Kontinentální ligy má z 27 zápasů na kontě 38 bodů za 20 branek a 18 asistencí.

Foto: www.khl.ru

Jan Marek v dresu Magnitogorsku

Článek

Marek přihrál v 63. minutě na vítězný gól Denisi Platonovovi. První branku zápasu vstřelil Jaroslav Kudrna, jemuž nahrál další český útočník v dresu Metallurgu Tomáš Rolinek.

Skóroval také Michal Mikeska z Ufy, která sice porazila Dinamo Riga výrazným rozdílem 4:0, ale první branku přitom dala až v 45. minutě. Pak už ale semifinalisté Ligy mistrů na ledě dominovali, Mikeska uzavřel střelecký účet zápasu třináct vteřin před koncem.

Samostatný nájezd Zbyňka Irgla rozhodl zápas Nižněkamsku s Jaroslavlí ve prospěch hostů. Jaromír Jágr se dnes na ledě Voskresensku neprosadil, Omsk prohrál 1:3.

Výsledky:
Čeljabinsk - Dinamo Minsk 5:2, Magnitogorsk - Dynamo Moskva 4:3 v prodl. (za domácí Kudrna 1+0, Rolinek a Marek 0+1), Ufa - Dinamo Riga 4:0 (Mikeska 1+0), Togliatti - Petrohrad 0:4, Voskresensk - Omsk 3:1 (za hosty Klepiš 0+1), Nižněkamsk - Jaroslavl 1:2 po sam. nájezdech (za hosty Irgl 1+0).

Reklama

Související témata: