Hlavní obsah

Rosa definitivně skončil v Omsku a hledá si angažmá

OMSK

Hokejový útočník Pavel Rosa po oboustranné dohodě definitivně ukončil své angažmá v Avangardu Omsk a hledá si nové angažmá. Zájem o jednatřicetiletého hráče je ve Švédsku, Švýcarsku i české extralize.

Foto: www.dynamo.ru

Pavel Rosa

Článek

Rosa skončil v ruském klubu přesto, že měl smlouvu ještě na příští sezónu. "Budeme hledat angažmá, aby mohl Pavel sezonu někde dohrát. Jsou tam nějaké návrhy, vypadá to na Švédsko, Švýcarsko a Česko. Pavel však před návratem do Čech preferuje působení v Evropě," řekl v pátek hráčův zástupce Jiří Hamal ze společnosti Global Management Group. Jasno by podle něj mělo být do konce týdne.

Rosa už byl na cestě z Omsku v listopadu, ale nakonec se do týmu vedeného Jaromírem Jágrem vrátil. Poslední dny trénoval pouze s rezervním týmem. "Od začátku sezony byla situace v Omsku hodně nepřehledná a vypadalo to různě. Když se pak klubu nedařilo, tak to, nevím proč, padlo na Pavlovu hlavu, ale s tím se teď prostě musí pracovat," uvedl Hamal.

Odchod navrhl sám útočník

Do poloviny ledna, kdy v KHL končil přestupní termín, byla ve hře také možnost setrvání v Rusku. Zájem o Rosu prý projevily Magnitogorsk, Nižněkamsk, Nižnij Novgorod nebo Atlant Mytišči. "Snažili jsme se najít takovou alternativu, ale nevyšlo to. Ve chvíli, kdy byly nějaké nabídky na stole, byl ještě hráčem prvního týmu Avangardu. Ve druhém případě už pak nebyl čas na to, aby se vše stihlo dotáhnout před koncem termínu," řekl Hamal.

Svůj odchod z Omsku nakonec navrhl sám český útočník. "Pavel byl dlouho v nejistotě, nevěděl, co se bude dít. Chtěl by proto najít mužstvo, kde by zase měl klid a mohl se plně soustředit na hokej," uvedl Hamal.

Mostecký rodák odehrál v tomto ročníku KHL za Omsk, kde působil i předešlé dvě sezóny, 35 zápasů a připsal si 16 bodů za osm gólů a stejný počet nahrávek.

Reklama

Související témata: