Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Spartak 1:0Skvělý Kovář vychytal střelce Spartaku, Jekatěrinburg i podruhé vyhrál. Slaví i Furch

Aktualizováno

Brankář Jakub Kovář udržel čisté konto a i v druhém utkání nového ročníku Kontinentální ligy pomohl hokejistům Jekatěrinburgu k vítězství. Avtomobilist porazil Spartak Moskva 1:0, český gólman zneškodnil všech 24 střel hostujícího mužstva.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Jakub Kovář předvedl parádní výkon

Článek

Kovář navázal na vydařený úvod ročníku. Ve čtvrtek vychytal výhru 3:1 na ledě Čeljabinsku, třebaže na trénincích před utkáním ještě pociťoval následky onemocnění koronavirem.

Jediný gól v duelu Jekatěrinburgu se Spartakem padl ve 24. minutě, kdy nahození obránce Michaila Mamkina od modré čáry prošlo až do sítě. Proti dvaatřicetiletému českému gólmanovi se neprosadili ani krajani Lukáš Radil a Robin Hanzl.

Moskevský celek nebodoval ani v druhém zápasu, na úvod ligy utrpěl v Jaroslavli debakl 2:7.

Výhru slaví i Furch

První vítězství v brance Dinama Minsk vychytal Dominik Furch, jenž se v létě vrátil do KHL po sezoně strávené ve Švédsku. Běloruský tým porazil 5:4 v prodloužení Barys, který sice prohrával po dvou třetinách 1:4, ale v třetí části se mu třemi góly podařilo vynutit si nastavení.

Minsk má po prvním odehraném duelu na kontě už čtyři body, neboť ke čtvrtečnímu zahajovacímu duelu nepřicestoval do běloruské metropole Jokerit Helsinky a Dinamo si tak z rozhodnutí ligy připsalo technickou výhru.

Výsledky KHL:
Jekatěrinburg - Spartak Moskva 1:0 (Kovář čisté konto),
Dinamo Riga - Jokerit Helsinky 1:3 (za domácí Vitásek 0+1)
Jaroslavl - Chabarovsk 2:0
Nižnij Novgorod - Novosibirsk 4:3
Dinamo Minsk - Barys Nur-Sultan 5:4 v prodl.
Čerepovec - Ufa 1:4
Omsk - Dynamo Moskva 2:1 (za domácí Sekáč 0+1).

Reklama

Související témata: