Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Kunlun 7:0Kovář zůstal v KHL neprůstřelný i po utkání s Kunlunem

Moskva
Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Jakub Kovář čelí střele při utkání s Německem.

Článek

Moskva 8. září (ČTK) - Brankář Jekatěrinburgu Jakub Kovář udržel v Kontinentální hokejové lize druhé čisté konto za sebou a jeho neprůstřelnost už trvá více než 156 minut. Avtomobilist na svém ledě porazil Kunlun vysoko 7:0 a zůstal i po třetím utkání nové sezony stoprocentně úspěšný. Kovář, jenž si navíc připsal asistenci, dostal ve třech zápasech jediný gól.

Dvaatřicetiletý Kovář přitom krátce před startem ligy v minulém týdnu ještě pociťoval následky onemocnění koronavirem. Výkony v úvodních dvou zápasech mu nicméně vynesly ocenění pro nejlepšího brankáře týdne.

Jekatěrinburg rozhodl v úvodu

Jekatěrinburg rozhodl utkání s čínským soupeřem rychlým nástupem, už v osmé minutě vedl 2:0. V druhé třetině se domácí celek prosadil i v oslabení, Kovář předtím přihrál na čtvrtý gól. Na českého gólmana v zápasu mířilo 22 střel.

Lukáš Sedlák zachránil Čeljabinsku bod v domácím utkání proti Soči. Ve 43. minutě využil český útočník po asistenci Tomáše Hyky přesilovku a vyrovnal na 2:2, v prodloužení však hosté po samostatném úniku překonali Romana Willa potřetí.

Výsledky KHL:
Jekatěrinburg - Kunlun Red Star 7:0 (Kovář 0+1 a čisté konto)
Čeljabinsk - HK Soči 2:3 v prodl. (za domácí Sedlák 1+0, Hyka 0+1)
Dinamo Riga - Viťaz Podolsk 4:3 (za hosty Jeřábek 0+1)
Nižnij Novgorod - Petrohrad 4:6

Reklama

Související témata: