Hlavní obsah

V KHL se kvůli koronaviru neuskuteční v termínu další dva zápasy

Dnešní duel Kontinentální hokejové ligy mezi Kunlunem a Jaroslavlí byl odložen prozatím na úterý kvůli koronavirové nákaze v týmu hostujícího Lokomotivu. Po testech na nemoc covid-19 jsou v kádru Jaroslavle potvrzené tři pozitivní případy a několik dalších hráčů má příznaky, takže jsou také v izolaci. S denním předstihem byl ze stejného důvodu odložen i úterní zápas Dinama Riga s Torpedem Nižnij Novgorod. V kádru hostů byli pozitivně testováni čtyři hokejisté, další členové kádru mají příznaky nemoci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Hrubec.

Článek

O tom, zda se v úterý uskuteční souboj Kunlunu a Jaroslavle, rozhodnou výsledky dalších testů. Jaroslavl naposledy hrála ve čtvrtek na vlastním ledě proti Čeljabinsku a zvítězila 2:1. Další duel by měla podle rozpisu sehrát v pátek doma proti Nižněkamsku. S osmi body z pěti zápasů je třetí v Západní konferenci.

Pro čínský klub, jehož barvy hájí český brankář Šimon Hrubec a obránce Andrej Šustr, má být souboj s Jaroslavlí třetím vystoupením doma za sebou. V sobotu hráči Red Star získali v sedmém duelu sezony první bod po prohře s Ufou 2:3 po samostatných nájezdech.

V Rize se v úterý nebude hrát zejména proto, že vedení Torpeda nemá dostatek času, aby zajistilo potřebná povolení hráčům juniorského týmu k vycestování do Lotyšska. Už před současnými pozitivními testy bylo totiž několik hokejistů A-týmu v izolaci. Vedení KHL na oficiálním webu zároveň potvrdilo, že v karanténě je kvůli nemoci covid-19 v současnosti i pět hráčů Rigy. V Dinamu v současnosti působí i český obránce Ondřej Vitásek.

Reklama

Související témata: