Hlavní obsah

Hokejový Petrohrad hledá asistenta, jméno Václava Sýkory zatím nepadlo

Jirka G. NovákSport.cz

Bez českého trenéra Václava Sýkory pokračují hokejisté SKA Petrohrad v přípravě na nový ročník Kontinentální ligy (KHL). Sýkora dovedl Pardubice k mistrovskému titulu v české extralize a krátce poté klub opustil před vypršením svého kontraktu. Spekulovalo se, že zamíří právě do Petrohradu za svým dobrým přítelem Ivanem Zanattou, který ruský klub převzal jako hlavní kouč. Zatím se tak ale nestalo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Rychlobruslařský Petr Novák sleduje Nejlepšího trenéra roku 2009/10 Václava Sýkoru.

Článek

"Hledáme ještě jednoho člena trenérského štábu, ale zatím jsme nevyřešili, kdo jím bude," prozradil Zanatta v rozhovoru pro server sports.ru. Nyní mu v klubu pomáhá známý kouč Vladimir Jurzinov a jeho syn Vladimir. První je spíše konzultantem a zařizuje technické záležitosti klubu, Zanatta s Jurzinovem mladším a generálním manažerem Točickým se starají o hráče.

Jisté, že český hokej bude v Petrohradu i nadále reprezentovat Petr Čajánek, navíc přišel z Vítkovic i brankář Jakub Štěpánek. "Jakub velmi dobrý mladý brankář. Jsem rád, že jej mám v týmu. Dostane šanci hájit naši branku a bude záležet na něm, jak ji využije," komentoval Zanatta příchod českého gólmana.

Před sezónou by chtěl získat ještě jednoho brankáře a dva kvalitní útočníky. V médiích se hodně mluvilo o možném příchodu Ilji Kovalčuka nebo Alexandra Frolova. Stále se také jedná o prodloužení kontraktu s Alexejem Jašinem.

Reklama

Související témata: