Hlavní obsah

Votruba je nepříjemný, řekl Kasparaitis a po neshodách se Sýkorou opouští Petrohrad

PRAHA

Trenérský tým hokejistů Petrohradu opustil bývalý obránce se zkušenostmi z NHL Darius Kasparaitis. Serveru gazeta.ru řekl, že hlavním důvodem jeho odchodu byly neshody s trenérem SKA Václavem Sýkorou. Český kouč se po říjnovém odvolání Ivana Zanatty posunul z role asistenta do funkce hlavního kouče a navíc si přivedl českého asistenta Jana Votrubu, s nímž pracoval už v Pardubicích.

Foto: www.khl.ru

Trenéři hokejistů Petrohradu (zleva) Jurzinov, Sýkora, a Kasparaitis

Článek

"Když jsem nastoupil jako hlavní kouč, chtěl jsem změnit kompetence. Jan Votruba dostal na starosti obránce, což byla předtím práce Kasparaitise," řekl dnes Sýkora.

Převedení kompetencí nesl Kasparaitis, majitel kompletní sady medailí z olympijských her, nelibě. "Prakticky mi zabránili pracovat s týmem. Předtím jsme si všichni rozuměli, ale poté, co se stal Sýkora hlavním koučem, přivedl si svého přítele Jana (Votrubu), velmi nepříjemného člověka. Prakticky s námi přestali komunikovat, jen se bavili česky a vypadalo to, že už v týmu nejsou žádní jiní trenéři," řekl Kasparaitis, jenž byl jedním ze dvou ruských asistentů v klubu spolu s Vladimirem Jurzinovem mladším.

"Nakonec mi řekli, že mám jen dělat statistiky," dodal bývalý hráč Pittsburghu, Rangers, Islanders a Colorada.

Podle Sýkory nicméně z Kasparaitise mluví uražená ješitnost. "Měl na starosti statistiky, ale také další úkoly. Neberu to jako žádnou degradaci, statistiky jsem dělal i já, když jsem byl asistentem," řekl český kouč s tím, že Kasparaitis se aktivně nepodílel na tréninkovém procesu.

Petrohrad, jenž se pod vedením Sýkory posunul v tabulce Západní konference ze sedmého místa na třetí, je v současnosti v Davosu. Pod Alpami dnes odehraje zápas KHL proti Spartaku Moskva, od neděle se oba týmy zúčastní tradičního Spengler Cupu.

Reklama