Hlavní obsah

Ze životopisu brankáře. V létě kontrakt za půl miliardy, dnes je bez práce

PRAHA

Ve čtyřiatřiceti letech udělal opravdové terno. Hokejový brankář Jevgenij Nabokov dal po deseti letech vale NHL, v červenci se upsal Petrohradu v Kontinentální lize. Svým podpisem ztvrdil kontrakt na šest let za 24 miliónů dolarů, tedy 455 miliónů korun! Pohádka. Jenže. Krásné léto vystřídal tápající podzim, následovalo zimní sbohem. V Rusku předčasně skončil a v této sezóně už si asi výstroj v NHL nenavlékne. Tam totiž mířil.

Foto: www.khl.ru

Brankář Jevgenij Nabokov v Petrohradu skončil. Kde bude chytat dále?

Článek

„V této sezóně už patrně chytat nebude. Tampa má Rolosona z Islanders. Další jiné návrhy nejsou na cestě. Není důvod mluvit o tomto tématu,“ citoval brankářova agenta Sergeje Isakova Sovětskij sport.

Co tedy bude pětatřicetiletý gólman dělat? Muž, kterého si v roce 1994 vybralo San Jose v úvodním kole draftu, je už měsíc bez angažmá. „Jsem z toho překvapený, žádné náznaky jsem neměl,“ řekl překvapivému balení kufrů Jakub Štěpánek, který se po odchodu Nabokova stal v Petrohradu jedničkou.

Zkušený ruský gólman přišel do KHL s velkou pompou, byl obletován, patřil mezi hvězdy, ale po třech měsících si zabalil. Proč? Nikdo oficiálně neví, ale jeho výsledky nepatřily v soutěži mezi nejlepší.

Teď je účastník All-Star Game 2001 v NHL a nejlepší gólman mistrovství světa 2008 bez práce. Že by důchod v pětatřiceti letech? Loučením v Petrohradu si ale na "stáří" nevydělal.

Reklama

Související témata: