Hlavní obsah

Omsk i bez příspěvku českých hvězd prodloužil vítěznou sérii

Patnácté vítězství za sebou vybojovali hokejisté Omsku, kteří ve čtvrtek v Kontinentální lize porazili domácí Chabarovsk 3:1, i když české útočné hvězdy se tentokrát neprosadily. Jaromír Jágr se do statistiky utkání zapsal pouze dvěma dvouminutovými tresty za hákování.

Foto: www.hawk.ru

Hokejisté Omsku slaví další vítězství.

Článek

Naprázdno vyšel i Roman Červenka, jenž v předchozích dvou zápasech nasbíral dohromady pět bodů. Jágr měl ve stejném období bilanci ještě o bod lepší.

Omsk si na Dálném východě upevnil vedení v KHL poté, co vyhrál oba zápasy v Chabarovsku během dvou dnů. Ve středu zvítězil 3:2 i díky jednatřicátému gólu Červenky v sezoně, kterým český útočník překonal klubový rekord. Dosud v dresu Avangardu dal ještě v ruské lize v jednom ročníku 30 branek Anton Kurjanov, jenž před čtyřmi roky zakončil sezonu s bilancí 24 gólů v základní části a šesti tref v play off.

Zatímco ve středu Omsk třikrát vedl o jednu branku a nakonec těsný náskok udržel, v dnešní odvetě od 4. minuty prohrával. Ve vlastním oslabení otevřel skóre Radik Zakijev. Hosté vyrovnali v úvodu druhé třetiny a v 50. minutě dal vítězný gól Dmitrij Sjomin. Při power play Chabarovsku ještě vyšperkoval výhru trefou do prázdné branky Alexej Kaljužnyj.

Reprezentační brankář Jakub Štěpánek z Petrohradu udržel díky 16 úspěšným zákrokům třetí čisté konto v sezoně. K vítězství SKA 4:0 nad CSKA Moskva přispěl také Petr Čajánek dvěma body za gól a asistenci.

O výhře Atlantu Mytišči 4:3 po samostatných nájezdech v Nižněkamsku rozhodl gól Jana Marka. Domácí celek předtím dostal do vedení Libor Pivko, při vyrovnávací brance si v týmu Mytišči připsal asistenci Jan Bulis.

Velkolepý obrat předvedli hráči Kazaně v utkání proti Nižnému Novgorodu. Ten vedl na počátku druhé třetiny už 4:0, nakonec ale na ledě obhájců titulu prohrál 4:6. Rozhodl úsek mezi 49. a 55. minutou, v němž domácí hokejisté nasázeli soupeři čtyři góly.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Omsk 1:3, Chabarovsk - Omsk 1:3, Jekatěrinburg - Chanty Mansijsk 2:4, Magnitogorsk - Dynamo Moskva 0:1, Nižněkamsk - Atlant Mytišči 3:4 po sam. nájezdech (Pivko 1+0 - Marek rozh. nájezd, Bulis 0+1), Kazaň - Nižnij Novgorod 6:4, Petrohrad - CSKA Moskva 4:0 (Čajánek 1+1, čisté konto Štěpánek), Viťaz Čechov - Jaroslavl 1:7 (za hosty Rachůnek a Barinka 0+1).

Reklama

Související témata: