Hlavní obsah

Jágr se trefil, hokejisté Omsku vyhráli pošestnácté za sebou

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté Avangardu Omsk vyhráli v KHL již šestnácté utkání za sebou. Výhru 2:1 na ledě Atlantu Mytišči zařídil vítězným gólem v 48. minutě Alexandr Pěrežogin. Úvodní trefu hostů si připsal Jaromír Jágr, jemuž asistoval nejproduktivnější hráč týmu Roman Červenka.

Foto: www.khl.ru

Jaromír táhl Omsk za výhrou.

Článek

Omsk prohrál naposledy soutěžní zápas 24. prosince s CSKA Moskva. Od té doby se vyšvihl až na vrchol celé soutěže a má téměř jisté celkové prvenství, které mu v play off vynese vždy na úvod série výhodu domácího prostředí.

Nedařilo se naopak Spartaku Moskva, který podlehl Nižněkamsku 1:5. K chybám obrany se přidal i brankář Dominik Hašek. Český veterán si při přesilovce v druhé třetině dojel k zadnímu mantinelu pro puk, ten ale nezpracoval a Dmitrij Makarov pohodlně zvýšil na 3:0 do prázdné branky.

Velká přestřelka se strhla na ledě Jaroslavle, kde domácí tým porazil Chanty Mansijsk 8:4. Gól a dvě asistence zaznamenal v dresu vítězů Josef Vašíček, jednou se trefil i obránce Karel Rachůnek.

Vítězství slavili i čeští hokejisté bojující v barvách Petrohradu. Jakub Štěpánek vychytal výhru 3:2 nad Jekatěrinburgem, ke které přispěl jedním gólem Petr Čajánek, jemuž nahrál Petr Průcha.

Kontinentální hokejová liga:
Čerepovec - Kazaň 2:1, Jaroslavl - Chanty Mansijsk 8:4 (za domácí Vašíček 1+2, Rachůnek 1+0), Nižnij Novgorod - Barys Astana 3:5 (Čermák 1+0 - Kašpar 0+2, Novotný 0+1), Petrohrad - Jekatěrinburg 3:2 (za domácí Čajánek 1+0, Průcha 0+1), Viťaz Čechov - Chabarovsk 3:4, CSKA Moskva - Magnitogorsk 3:4 po sam. nájezdech (za hosty Rolinek 0+1), Dynamo Moskva - Novokuzněck 8:1, Spartak Moskva - Nižněkamsk 1:5, Atlant Mytišči - Omsk 1:2 (Bulis 0+1 - Jágr 1+0, Červenka 0+1), Dinamo Minsk - Čeljabinsk 4:2.

Reklama