Hlavní obsah

Po Bulisově gólu je Atlant Mytišči krok od čtvrtfinále KHL

MOSKVA

Útočník Jan Bulis přiblížil Atlant Mytišči na dosah postupu do čtvrtfinále play-off Kontinentální hokejové ligy. Tým českého trenéra Miloše Říhy díky jeho brance porazil Čerepovec 2:1 a vede v sérii 3:2 na zápasy.

Foto: www.khl.ru

Jan Bulis (vlevo) v dresu Atlantu Mytišči.

Článek

Bulis zvýšil svou druhou trefou v play off ve 37. minutě na 2:0 po přihrávce Fjodora Fjodorova, který předtím vstřelil úvodní gól. Čerepovci se povedlo zápas zdramatizovat, když po asistencích Ondřeje Němce a Josefa Straky zkorigoval stav minutu a půl před sirénou Alexej Cvetkov. Domácí už těsné vedení udrželi a ve čtvrtek si mohou zajistit postup.

Účast mezi elitní osmičkou si přiblížila i Jaroslavli, kterou vede další český kouč Vladimír Vůjtek. Jeho tým zvítězil i díky asistenci Josefa Vašíčka 2:1 Dinamo Minsk, které trénuje Marek Sýkora, a rovněž se v sérii ujalo vedení 3:2.

Po měsíční pauze zaviněné zlomeninou zápěstí se vrátil do sestavy Dynama Moskva slovenský útočník Miroslav Šatan. I když se neprosadil, radoval se z výhry 3:1 nad Dinamem Riga a snížení na 2:3 na zápasy.

Osmifinále play-off Kontinentální hokejové ligy
Západní konference - 5. zápasy:
Jaroslavl - Dinamo Minsk 2:1 v prodl. (za domácí Vašíček 0+1), stav série 3:2, Dynamo Moskva - Dinamo Riga 3:1, stav série 2:3, Atlant Mytišči - Čerepovec 2:1 (Bulis 1+0 - Němec a Straka 0+1), stav série 3:2.

Reklama