Hlavní obsah

Červenka pomohl dvěma góly ke kanonádě Omsku, který je ve čtvrtfinále

PRAHA/OMSK

Hokejisté Avangardu Omsk dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející sérii play-off Kontinentální hokejové ligy (KHL) s Nižněkamskem a slaví postup do čtvrtfinále. Rozhodující sedmý duel Avangard vyhrál i díky dvěma trefám Romana Červenky jednoznačně 7:3, sérii tak vyhrál v poměru 4:3 na zápasy a v boji o semifinále se utká s Metallurgem Magnitogorsk.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Omsk vstoupil do zápasu drtivým tlakem, zejména elitní Vampolova formace s Červenkou a Jágrem na křídlech soupeře téměř nepouštěla z pásma. V šesté minutě za to byli domácí odměněni, přesnou střelou pod břevno otevřel skóre po přihrávkách Jágra s Vampolou Červenka, který tak zaznamenal vůbec první gól v sérii. O to větším šokem bylo, když v deváté minutě z ojedinělé šance srovnal Ivanov.

Jenže Avangard se z inkasované branky rychle oklepal, za necelé dvě minuty vrátil domácím vedení přesnou střelou nad lapačku Kalužnyj. A za další dvě minuty už Omsk vedl o dvě branky, obránce Bělov zamířil znovu nad Kasutinovu lapačku a gólman Nižněkamsku přepustil své místo Munroeovi. Neftěchimik před prvním odchodem do kabin ale dokázal snížit, když se prosadil Libor Pivko.

Obraz hry se ve druhé části přeci jen vyrovnal, ve 29. minutě si ale vybruslil od mantinelu Pěrežogin a přesnou střelou vrátil Avangardu dvoubrankové vedení. Ve 35. minutě pak mohl přidat pátý zásah Kalinin, v samostatném nájezdu jej ale vychytal Munroe. V závěru prostřední části se blýskl Jágr, když po krásné individuální akci nezištně našel Červenku, který zvyšoval už na 5:2.

V úvodu závěrečné třetiny navíc přidal už šestý gól Pěrežogin a o postupu Avangardu už v tu dobu nebylo pochyb. V 52. minutě se při dvojnásobné přesilovce prosadil Popov a Omsk vedl už o pět branek. Na konečných 7:3 pro domácí pak uzavřel proměněným trestným střílením Polygalov.

Ve čtvrtfinále play-off se Omsk utká s Magnitogorskem.

<tbody><tr class="invert"><td>Osmifinále play-off Kontinentální hokejové ligy </td></tr><tr><td>Východní konference - 7. zápas: </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Omsk - Nižněkamsk 7:3</strong></td></tr><tr><td><strong>Branky:</strong> 6. <strong><em>Červenka</em></strong> (<strong><em>Jágr</em></strong>, <strong><em>Vampola</em></strong>), 11. Kaljužnyj, 13. Bělov (<strong><em>Vampola</em></strong>), 29. Pěrežogin, 39. <strong><em>Červenka</em></strong> (<strong><em>Jágr</em></strong>), 42. Pěrežogin, 52. Popov - 9. Ivanov, 17. <strong><em>Pivko</em></strong>,<strong><em> </em></strong>59. Polygalov.</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>KONEČNÝ STAV SÉRIE:</strong> 4:3.</td></tr></tbody>

Čtvrtfinálové dvojice play-off KHL:
Západní konference:
Jaroslavl - Riga, Petrohrad - Atlant Mytišči
Východní konference:
Avangard Omsk - Magnitogorsk, Kazaň - Ufa.

Reklama

Související témata: